Sodom, Necroshine, Dark Vision, Show Your Face – On Stage

Μετά την αποθαρρυντική (από άποψη προσέλευσης κόσμου) συναυλία των Legion Of The Damned, μια ακόμη απογοήτευση με περίμενε.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα συγκρότημα όπως είναι οι Sodom να μη μπορεί να μαζέψει με το ζόρι 150 άτομα, διότι τόσοι περίπου ήταν οι παρευρισκόμενοι το Σάββατο, όπου είχε και τον περισσότερο κόσμο. Για την Παρασκευή καλύτερα να μην το συζητήσουμε.

Επειδή δε μπορώ να ξέρω τους λόγους, για τους οποίους κάποιος δεν ήρθε στη συναυλία, αλλά και δεν είναι δικιά μου “δουλειά” να κρίνω τον οποιονδήποτε, η γκρίνια σταματάει εδώ και προχωράμε στην παρουσίαση της συναυλίας.

Την Παρασκευή οι πρώτοι που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν οι Dark Vision, οι οποίοι για περίπου 45 και με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο παρουσίασαν το υλικό τους, το οποίο κινείται μεταξύ του black και death metal. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πολύ καλή σκηνική παρουσία του σχήματος και ιδίως του τραγουδιστή. Εκτός από τα δικά τους τραγούδια έπαιξαν και μια διασκευή στο “You Suffer” των Napalm Death.

Το επόμενο σχήμα ήταν οι Necroshine η μουσική των οποίων ακροβατεί ανάμεσα στο thrash και στο death. Τα παιδιά δικαίως κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού παίζοντας δικά τους κομμάτια αλλά και δυο διασκευές, η μια ήταν το “Misanthrope” των Death και η δεύτερη το “Raining Blood” με λίγο από “Angel Of Death” των Slayer. Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα με τα μικρόφωνα, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να παρουσιάσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, δεν πειράζει όμως μας αποζημίωσαν την επόμενη μέρα.

Οι Sodom ξεκίνησαν το show τους με το Among Τhe Weirdcong και έδειξαν ότι είχαν σκοπό να τα δώσουν όλα, ανεξάρτητα από τη χαμηλή προσέλευση του κόσμου αλλά και το γενικότερο (όχι και τόσο) παρασκήνιο γύρω από τη συγκεκριμένη συναυλία. Ανάμεσα στα κομμάτια που έπαιξαν ήταν και τα Blasphemer (αφιερωμένο στον Witchhunter), Agent Orange, Witching Metal, Obsessed By Cruelty, The Saw Is The Law, Fuck The Police (χμ…) ενώ έπαιξαν και το Iron Fist των Motorhead.

Ο ήχος, όπως ήταν αναμενόμενο σε όσους έχουν δει τους Sodom κατά το παρελθόν, ήταν σε μέτρια επίπεδα, με τα όργανα να μην ακούγονται καθαρά, ενώ σε πολλά σημεία υπήρχαν και αυξομειώσεις στην ένταση του ήχου.

Όλα αυτά όμως δεν έδειξαν να ενδιαφέρουν κανέναν, αφού από κάτω γινόταν πραγματικά ΧΑΜΟΣ με το κοινό να επιδίδεται σε stagediving, moshing, headbanging και λοιπά ευγενή αθλήματα. Με το τέλος του Bombenhagel, και έχοντας παίξει για περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά, οι Sodom μας αποχαιρέτισαν ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη μέρα.

Το Σάββατο το συγκρότημα που ανέλαβε να ανοίξει τη συναυλία ήταν οι Show Your Face, ένα τετραμελές thrash – hardcore σχήμα. Η απόδοση τους ήταν πάρα πολύ καλή. Με δυνατά φωνητικά, heavy riffs το σχήμα απέδωσε με πολύ πάθος το υλικό του κατάφερε να κερδίσει το κοινό.

Η συνέχεια άνηκε στους Necroshine, για τους οποίους τα είπαμε και παραπάνω. Ευτυχώς το Σάββατο δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα με τον ήχο, καθώς όλη η συναυλία κύλησε ομαλά, εκτός από όταν έπαιξαν το Pleasure To Kill των Kreator, όπου και εκεί αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με τα μικρόφωνα.

Το Σάββατο οι Sodom επέλεξαν να ξεκινήσουν με το Blood On Your Lips, ενώ ακούστηκαν και τα Sodomy And Lust, Ace Of Spades, Eat Me. Ο ήχος, η απόδοση των Sodom αλλά και οι αντιδράσεις του κοινού κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής.

Το διήμερο αυτό οι Sodom απέδειξαν ότι είναι ένα συγκρότημα το οποίο σέβεται τους οπαδούς και το κοινό στο οποίο παίζει, άσχετα με το πόσο μεγάλο είναι αυτό. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα τους δούμε οι συνθήκες να είναι καλύτερες.

Καρβούνης Δημήτρης

441