REBELLION:“The Best of Viking History”

Οι Rebellion σχηματίστηκαν το 2001 από τους Tomi Gottlich και Uwe Lulis (μπάσο και κιθάρα αντίστοιχα) μετά την αποχώρησή τους από τους Grave Digger για να κυκλοφορήσουν ένα χρόνο μετά, το ντεμπούτο τους “Shakespeare’s Macbeth: A Tragedy In Steel”.

Έκτοτε έβγαλαν ακόμη 5 album κι ένα EP. Ανάμεσα σε αυτά τα album ανήκει και η τριλογία “The History Of The Vikings”. Εδώ έχουμε μια best of συλλογή από τις 3 αυτές δουλειές η οποία έχει μόνο ψηφιακή διανομή (προς το παρόν).

Ποτέ δεν ήμουν φίλος των best of και ούτε πρόκειται να γίνω. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση που η συλλογή αφορά ένα τμήμα της δισκογραφίας τους και μόνο και χωρίς καθόλου extra ή ακυκλοφόρητο υλικό. Μην μπερδεύεστε, μουσικά αξίζουν πολλά, πάρα πολλά. Ίσως περισσότερα και από τους Grave Digger των 00’s. Απλά προτιμήστε να αγοράσετε μια ολοκληρωμένη δουλειά τους παρά αυτή εδώ την “περίληψη”.

Μπορεί οι προαναφερθέντες μουσικοί να έφυγαν από τους Grave Digger, μη νομίζετε όμως πως πήγαν και πολύ μακριά! Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ότι αντιγράφει τον εαυτό του, έτσι κι εδώ λοιπόν πιστεύω πως το μείγμα Digger/Rage που παίζουν δεν θα αφήσει πολλούς ασυγκίνητους. Τα φωνητικά του Michael Seifert μέσα στο κλίμα των συνθέσεων, συνοδευόμενα από όμορφα χορωδιακά περάσματα. Μελωδικές κιθάρες και δυνατά riff, επικοί στίχοι εμπνευσμένοι (για μια ακόμη φορά) από τις “βόρειες” φυλές, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

H ακρόασή τους και μόνο πάντως με έκανε να διψάω ακόμη περισσότερο για τη νέα τους δουλειά, ενώ είμαι περίεργος πως ακούγονται χωρίς τον Lulis πλέον στις τάξεις τους (τώρα Στεφανόπουλε ξέρεις που θα στείλεις το “Arminius” για ακρόαση…).

492