HORSEBACK: “Half Blood”

Μέσα στις καλές κυκλοφορίες που άφθονα χαρίζει μέχρι στιγμής το έτος που διανύουμε προστίθεται και η νέα πρόταση των Horseback κι αυτό είναι καλό αφού έτσι ίσως να ακουστούν και λίγο παραπάνω.

Το “Half Blood” είναι ο δίσκος που ενώνει τα στοιχεία μέσα απ’ τα οποία συνάρπαζε η μουσική του group στα προηγούμενα χρόνια. Αυτό πάει να πει πως πέρα του doom αέρα μας απασχολούν πλέον όλες οι post και ψυχεδελικές επιρροές του συγκροτήματος παρέα με μια ενόχληση προς πειραματισμό.

Το “Half Blood” είναι ένα μάλλον noise-like album που κοιτάζει τα πράγματα με μια σχεδόν progressive ματιά, ως προς την αισθητική περισσότερο. Κατά τα άλλα οι συνθέσεις είναι κυρίως ήρεμες και περιέχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά riffs τύπου Black Mountain. Από την άλλη, οι κιθάρες του δίσκου είναι αυτές που τον κάνουν να θυμίζει κάτι αρχαίο αλλά με κυριλέ folk χωρίς folk τρόπο. Τα πολύ σπάνια καθαρά φωνητικά θα έπρεπε να είχαν περισσότερο μερίδιο, ιδιαίτερα όταν αυτά συγγένευαν και με τα κλασσικά Horseback ενώ τα τελευταία θα ήταν προτιμότερο να είχαν υποστεί μικρότερη επεξεργασία.

Η τριλογία “Hallucigenia” που κλείνει το album είναι μάλλον μια αφαιρετική συλλογή μελωδιών χωρίς σκοπό ενδότερο των προηγούμενων επτά κομματιών. Ίσως γι’ αυτό και να μην τα κολακεύει η συνολική διάρκεια των περισσότερων από 20 λεπτών. Πόσο μάλλον όταν ο υπόλοιπος δίσκος μαζί τα υπερβαίνει ελάχιστα.

403