33 Lovers (28/12/2023) Death Disco

LIVE REPORT

Λίγες μέρες πριν μας αφήσει και το 2023 (τι γίνεται ρε διάολε, πέρσι δεν ήταν 2017;), ο Στράτος Κύρης, ως 33 Lovers πλέον, μας κάλεσε στην γκοθοχριστουγεννιάτικα στολισμένη Death Disco να μας παρουσιάσει την καινούρια του δουλειά, το εξαιρετικό “Ghost Flower” (το γιατί είναι εξαιρετικό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, και να καταλάβετε γιατί μπήκε και στο προσωπικό Top 20 της χρονιάς).

Φτάνοντας στο νούμερο 16 της Ωγύγου γύρω στις 21.30, βρήκα αρκετό κόσμο να αράζει ακόμα απ’ έξω, γεγονός το οποίο με καθησύχασε αφού πέραν της ώρας που ανέφερε το facebook-ικό event, δεν είχα κάποια άλλη πληροφορία.

Θα περνούσε περίπου μία ώρα πριν ανέβει στην σκηνή το συγκρότημα, το οποίο μας παρουσίασε ο Στράτος – με τον ίδιο να αναλαμβάνει κιθάρα και φωνητικά- μετά από μερικά τραγούδια και αποτελούταν από τους: Bipolia στην κιθάρα, Νίκο Κόλλια στο μπάσο, Δημήτρη Βεντουράκη στα πλήκτρα (ο οποίος φόραγε μια εκπληκτική, μακρύτριχη ζακέτα – γούνα – δεν έχω ιδέα πώς να την πω αλλά ήταν τέλεια 70λα) και Σωτήρη Ντούβα στα ντραμς.

Η αρχή έγινε γύρω στις 22.30 με το κομμάτι που ανοίγει και το άλμπουμ, το “The Sun is Up”. Παίξανε όλο το “Ghost Flower”, όπως ήταν λογικό, κανονικά με τη σειρά. Δεν ξέρω πόσο καιρό ο σχηματισμός αυτός της μπάντας έχει δουλέψει το υλικό, το αποτέλεσμα όμως ήταν πολύ καλό και δεμένο, και έδινε αυτήν την παραπάνω ένταση που χρειάζεται στα live, ειδικά σε κομμάτια όπως τα πολύ όμορφα “Phantosmia” και “Retrogade Venus”. Βοήθησε και ο πολύ καλός ήχος αλλά και το κοινό που ήταν ψημένο για αυτό που βλέπει.

Ο Στράτος δεν παρέλειπε να μας επιστρέφει το χειροκρότημα, μας ρώτησε και πως περάσαμε τα Χριστούγεννα, κι έκλεισε την βραδιά με την μοναδική σύνθεση εκτός δίσκου, το “Angels Yearn”, single που είχε ήδη κυκλοφορήσει απ’ το 2022.

Πολύ καλή εμφάνιση απ’ τους 33 Lovers, που μαζί με το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο τους δημιουργούν εξαιρετικές πρώτες εντυπώσεις. Αναμένουμε αντίστοιχη συνέχεια!

Φωτογραφίες: Έφη Γαλιατσάτου

403

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.