33 LOVERS: “Ghost Flower”

ALBUM

Είδος: Indie Pop
Δισκογραφική: Inner Ear Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2023

Μετά την οριστική διάλυση των Monovine ύστερα από 14 χρόνια παρουσίας και τρεις δίσκους, ο Στράτος Κύρης -ως 33 Lovers και μέσω της Inner Ear Records- μας δίνει το πρώτο του solo album με τον τίτλο “Ghost Flower”. Την παραγωγή ανέλαβε ο Βασίλης Νησσόπουλος.

Αν έχεις στο μυαλό σου τον ήχο που ενδεχομένως τον έχεις συνηθίσει, μπορεί η στροφή να σου φανεί κάπως απότομη, το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τον ίδιο και τους ακροατές του δίσκου απόλυτα. Indie rock, dream pop, νεοψυχεδέλεια (ή και παλιοψυχεδέλεια, μικρή σημασία έχει), bittersweet μελωδίες και στίχοι έντονα ενδοσκοπικοί, μελαγχολικοί αλλά και με νότες αισιοδοξίας.

Γενικά ο δίσκος είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι, το οποίο ξεκινάει με τον ήλιο να ανεβαίνει (“The Sun is up”) και είναι εξ αρχής έκδηλη η όμορφη αντίθεση της γλυκοπικρίας, με τον ήρωα του κομματιού να προχωράει αλλά να μένει αλλά με εικόνες του παρελθόντος καρφωμένες στο μυαλό του. Συνέχεια με το “Fucking Space”, που θα σου δώσει κι άλλες αφορμές να ταυτιστείς με τον ήρωα αυτό (“My self-loathing never led me right in place” ένα μικρό παράδειγμα), για να πάμε στο ιδιαίτερα μελωδικό “Phantosmia”.

Το riff και το ντέφι του “Trippin’” μου έφερε έντονα τους Velvet Underground στο μυαλό, ενώ το υπέροχο “Retrogade Venus” μου κόλλησε απ’ την πρώτη ακρόαση. Ακολουθεί το πολύ ρυθμικό “In the End”, το γλυκό “When you Smile” και το Beatlίστικο “Songbird”, πριν το “Ghost Flower” ολοκληρωθεί με το “Bigger Lighter Glow”.

Πολύ όμορφος δίσκος, short and sweet (σκάρτο μισάωρο). Λειτουργεί εξαιρετικά σαν σύνολο, αλλά έχει και τα μεμονωμένα του σημεία αν θες να τα επιλέξεις για κάποια φθινοπωρινοχειμωνιατική (βασικά παντώς καιρού) λίστα σου, αν και σίγουρα θα πρότεινα το πρώτο. Σε απορροφά αμέσως στο σύμπαν του και σε κάνει να αιωρείσαι μέσα σε αυτό, ακολουθώντας την εσωτερική περιπέτεια του πρωταγωνιστή και μπαίνοντας στα παπούτσια του. Φαν του ήχου αυτού or not, αξίζει 100% την προσοχή σου.

https://www.facebook.com/33lovers/

627

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.