PARANORM: “Empyrean”

ALBUM

Είδος: Progressive Thrash/Death Metal
Εταιρία: Redefining Darkness Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι Paranorm σχηματίστηκαν το 2007 και προέρχονται από την Σουηδία. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Pandemonium’s Rise” και το 2014 το δεύτερό τους EP “The Edge of Existence”, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά δείγματα του μουσικού ταλέντου τους. Το 2018 θα υπάρξει μια μικρή αλλαγή στο line up της μπάντας με την προσθήκη του Samuel Karlstrand (Wretched Fate) στα τύμπανα, στη θέση του ήδη αποχωρήσαντα Karl Askebro και το 2019/2020 θα κατευθυνθούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο full length άλμπουμ τους “Empyrean”.

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα EPs τους που έχουν πιο thrash προσέγγιση τόσο συνθετικά όσο και αισθητικά, η κυκλοφορία του “Empyrean” με πιο progressive death μουσική κατεύθυνση, αποτυπώνει τη, σε δυσθεώρητα ύψη, συνθετική και κιθαριστική πρόοδό τους ως μουσικό συγκρότημα. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τον πνευματικό “οργασμό” που ένιωσα ακούγοντάς το! Δεν έχει σταματήσει να παίζει στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Με απλά λόγια, το “Empyrean” είναι μια “K@VL@”! Με κέρδισε από την πρώτη ακρόαση! Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι όνειρο! Στα δικά μου αυτιά αψεγάδιαστο! Εξαιρετική μουσική αρτιότητα και συνθετική αντίληψη, μιλάμε για “διαμάντι”! Δεν έχω προτεινόμενο τραγούδι και “στεγνά” αποκαλύπτω το tracklist:
“Critical Mass”, “The Immortal Generation”, “Edge of the Horizon”, “Intelligence Explosion”, “Cannibal”, “Empyrean”, “Lost Cause”, “Desolate Worlds (Distant Dimensions)”.

Και οι τρείς κυκλοφορίες είναι αρκετές για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι το συγκρότημα δικαιούται διεθνή αναγνώριση. Δηλώνω θαυμαστής τους και ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή να τους δω σε live.

Τους προτείνω με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σε όλη τη metal κοινότητα και ιδιαίτερα σε melo-death και (progressive) thrash/death metal ακροατές, διότι συνδυάζουν με απόλυτη ισορροπία την μουσική αριστοτεχνία (χωρίς να φλυαρούν), με μουσικές συνθέσεις επιπέδου συγκροτημάτων όπως Vector, Kreator, Death, Dissection, Ne Obliviscaris και όχι μόνο!

Official Site: https://paranormband.com/
Instagram: https://www.instagram.com/paranormband/
Facebook: https://www.facebook.com/paranormband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5Isp1WwQoHHBkFro5j5Ls4

1027

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου