HESPERIAN OPUS: “Chasing The Light”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power Metal
Δισκογραφική: Steel Gallery Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο πάνσοφος λαός μας, έχει κάποιες παροιμίες που δένουν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως “Ο παπάς ευλογεί τα γένια του” και “Αν δε παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”. Αυτό συμβαίνει και με τους Hesperian Opus, που αν και μόλις ενός έτους καταφέρνουν με το ντεμπούτο τους album “Chasing The Light” να σε πείσουν να “παινέψεις” τη πρόοδο της ελληνικής heavy metal σκηνής και να νοιώσεις λίγη περηφάνια βρε αδερφέ!

Οι Αθηναίοι metallers μπήκαν φουριόζοι άμα την ίδρυση τους, θέλοντας μάλλον να πιάσουν εξ αποίνης το ελληνικό και όχι μόνο μεταλλικό κοινό και με το φρέσκο, γεμάτο ζωντάνια heavy/power metal τους, να τους δώσουν μία “σφαλιάρα” όντας ακόμα ζαλισμένοι απο τα νέα ώστε να κερδίσουν την ευκαιρία ακρόασης και προσοχής που αναζητούν. Αν το πετυχαίνουν; Νομίζω ότι μία ακρόαση και μόνο, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Συνήθως μεγάλα λόγια λέγονται γνωρίζοντας επί προσωπικού κάποιον και όντας σε μια φάση να “σπρώξεις” και εσύ λίγο τη κατάσταση. Αυτό νομίζω δε χρειάζεται στη περίπτωση του Τάσου, της φωνής των Hesperian Opus, μιας και πρόκειται για έναν performer, έναν ερμηνευτή που έχω παρακολουθήσει από κοντά είτε με τους Spitfire, είτε με τη tribute μπάντα των Manowar και ακόμα και σε κάποιες guest εμφανίσεις και δε σας κρύβω ότι η προσέγγιση των ερμηνειών του μου έδωσε την εντύπωση ενός μουσικού που ζει για αυτό που κάνει, που το γουστάρει με χίλια. Η εξέλιξη του δε μέσα στα χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη. Στο “Chasing The Light”, ο Τάσος δε κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που γνωρίζει. Όπως και στις άλλες μπάντες που έχει τραγουδήσει, έτσι και εδώ “φτιάχνει” τις ερμηνείες του όπως αρμόζουν ανάλογα με το κομμάτι δίνοντάς την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται οι συνθέσεις. Θα έλεγες ότι σαν ένας άλλος φωνητικός χαμαιλέοντας, “ταιριάζει” τη φωνή του στο κάθε τραγούδι, στο κάθε είδος είτε αυτό είναι heavy είτε power είτε epic είτε progressive metal και πετυχαίνει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι η επιλογή του για τη θέση πίσω από το μικρόφωνο, ήταν κίνηση ματ από πλευράς των Αθηναίων metallers.

Μουσικά, ο δίσκος περιέχει 10 κομμάτια καλοδουλεμένα, έξυπνα ως συνθέσεις που ναι μεν μπορεί να έχουν και παρελθοντικά ‘90s περισσότερο στοιχεία, όμως η δομή τους και το γενικότερο ύφος τους ταιριάζει στην εποχή του, στο σήμερα. Ο δίσκος δε, δεν είναι ένα κάθετο power metal αλλά εμπλουτίζεται με heavy, progressive και neoclassical φόρμες με αποτέλεσμα η ακρόαση να είναι ευχάριστη και όχι μονότονη και επαναληπτική. Σίγουρα θα σε εκπλήξει η επικότητα του “Field Of Fears”, η κλασική power-ιά των “Rise From The Ashes” και του ομώνυμου “Chasing The Light”, η prog υφή του “The Prison Mind” και η neoclassical τεχνική του instrumental “Out Of The Cage”. Ένα album, που μοιάζει να έχει λίγο από όλα, χωρίς υπερβολές και μεστό όσο δε πάει δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις των Hesperian Opus από την αρχή.

Το “Chasing The Light”, είναι από τα ντεμπούτα albums που αν μη τι άλλο δείχνουν τις δυνατότητες των δημιουργών τους. Οι Hesperian Opus, κατάφεραν (Δε ξέρω αν το ήθελαν εξαρχής, αλλά το πέτυχαν) να γίνουν “δαχτυλοδεικτούμενοι” με τη καλή έννοια και αυτό νομίζω λέει πολλά. Από εδώ και πέρα, χρειάζεται δουλειά, σωστές επιλογές και προσεκτικές κινήσεις και νομίζω η επιτυχία θα έρθει στην ώρα της. Από τις πολύ καλές επιλογές στη σκηνή, για τη χρονιά που διανύουμε.

Facebook: https://www.facebook.com/hesperianopus

1028

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.