BLOODY HAMMERS: “Lovely Sort of Death”

Ελάτε παιδιά μου, να σφάξουμε καμιά παρθένα, να περάσει κι η ώρα…

Οι Bloody Hammers επανέρχονται με το τέταρτο full length τους, κάνοντας σαφές πλέον πως προτιμούν να προσεγγίσουν την occult μουσική οπτική, παρά την doom των πρώτων δίσκων τους.

Πιο απόκρυφο, πιο μυστικιστικό και πιο σατανιόλ από το “Under Satan’s Sun” του 2014, το “Lovely Sort of Death” darkίζει, gothίζει και revivalίζει, έχοντας επιρροές από Sabbath Assembly, προσφέροντας δέκα fuzzαριστές συνθέσεις, οι οποίες δίνουν όμως περισσότερο βάρος στην ατμόσφαιρα, κάνοντας το αποτέλεσμα αρκετά άνευρο και “οκ, μας τα ‘παν κι άλλοι”.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το σχήμα από το να προσφέρει όμορφες στιγμές, όπως στα “The Reaper Comes”, “Infinite Gaze to the Sun”, “Ether” και “Catastrophe”.

Από τη μια δίχως ενέργεια και πεζό, από την άλλη με ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις και σκοτεινές εικόνες, το “Lovely Sort of Death” αφήνει εν τέλει μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν ξέρω αν θα το πρότεινα σε συγκεκριμένους ακροατές όμως, μιας κι ακροβατεί ανάμεσα σε μια easy-listening gothίλα και μια not-so-heavy Sabbathίλα, φλερτάροντας όμως ανεπαίσθητα και λογής dark wave στοιχεία. Μπέρδεμα το οποίο ουσιαστικά είτε θα σε αφήσει παγερά αδιάφορο, είτε θα σου δώσει βορά για να εξερευνήσεις το δίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, οι Bloody Hammers, παρότι συμπαθείς, δεν έλειψαν ποτέ από καμία δισκοθήκη…

554

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.