BAG OF NAILS: “The Wolf Inside Me”

ALBUM

Είδος: Psychedelic/ Blues Rock
Δισκογραφική: Archangel Music
Ημ. Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2020

Μπορεί το Δέλτα του Μισσισιπή να απέχει μερικές χιλιάδες μίλια από το δικό μας Δέλτα του Φαλήρου, με τη βοήθεια όμως των Bag of Nails αυτή η απόσταση “εξανεμίζεται” και πέφτει σε μόλις 46 πρώτα και 35 δεύτερα της ώρας.

Όχι οι Bag of Nails δεν είναι τίποτα ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν στην κατοχή τους κάποιο υπερηχητικό learjet, ούτε εφευρέτες της τηλεμεταφοράς, αλλά αποτελούν ένα εκρηκτικό Αθηναϊκό blues τρίο, το οποίο μπορεί εύκολα μέσα από τη μουσική του να σε στείλει στην καρδιά μιας Αμερικάνικης βαμβακοφυτείας, στη Μητρόπολη του Chicago ή ακόμα και στη Motor City του Detroit.

Η μπάντα μέσα από τον δίσκο της (Howlin για ευνόητους λόγους) “The Wolf Inside Me” μας προσφέρει ένα ευχάριστο μουσικό οδοιπορικό στη γενέτειρα των ακουστικών, αλλά και πρώιμων ηλεκτρικών blues, αρκετές δεκαετίες πίσω.

Το συγκρότημα δείχνει αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει και έχει πολλή όρεξη για δουλειά, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς από το ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο στις μέρες μας ακούγεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί όσο υπάρχει ταξική πάλη, κοινωνική ανισότητα και “Μεγάλα Αφεντικά”, αυτή η μουσική θα μιλάει στις καρδιές όλων για τον πόνο και την ελευθερία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια έχουν περάσει από την περίοδο της σκλαβιάς.

Ο δίσκος αποτελεί ένα μουσικό μανιφέστο με άλλοτε πιο blues και άλλοτε πιο rock αναφορές, ανάλογα με τις ορέξεις των μελών και τις επιταγές του εκάστοτε κομματιού. Η μπάντα τιμά τις παραδόσεις, βάζει τη δική της πινελιά και ολίγον τι από ψυχεδέλεια, και μας χαρίζει ένα εγχώριο προϊόν με άρωμα Αμερικάνικου νότου.

Η εκτελεστική δεινότητα των μελών είναι δεδομένη, με την ιδιαίτερη φωνή του Πάνου Κ. να ντύνει τις συνθέσεις με τη χαρακτηριστική χροιά και τη βαριά προφορά του, σε συνδυασμό με τις μπασογραμμές του Γιώργου Α. και τις ρυθμικές τυμπανοκρουσίες του Άγη Γ., οι οποίοι επιδίδονται σε ένα “rhythm n’ blues ξεφάντωμα” άνευ προηγουμένου.

Blues αυτοσχεδιασμοί γεμάτοι συναίσθημα πάνω σε κλασικές rock φόρμες, να υποκλίνονται στους Led Zeppelin, Deep Purple και Jimi Hedrix, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν το μάτι στον Neil Fallon και την ηλεκτρισμένη παρέα του.

Στον παγκόσμιο blues χάρτη δίπλα στα ονόματα πόλεων όπως το Chicago, Detroit, Memphis, μέσα από τα αυθεντικά αλήτικα Blues κομμάτια των Bag of Nails, έρχεται να προστεθεί και αυτό της Αθήνας των “εργατικών σκλάβων”. Όσοι αναζητάτε φρέσκα Blues εν έτη 2020 επενδύστε και……θερίστε.

Facebook: https://www.facebook.com/bagofnails/
Bandcamp: https://www.facebook.com/bagofnails/

993

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 255 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...