NUMENOR: “Chronicles From The Realms Beyond”

Οι Numenor, φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει μία ιδιαίτερη πολιτική όσον αφορά τις κυκλοφορίες τους. Όταν βγάζουν ένα album, συνηθίζεται πλέον να το ακολουθεί μία επανέκδοση με κάποια bonus κομμάτια. Αυτό συμβαίνει, και με το “Chronicles From The Realms Beyond”.

Οι Numenor, ιδρύθηκαν το 2010 από τους Marko Miranovic και Srdjan Brankovic, και κυκλοφόρησαν δύο albums, τα “Colossal Darkness” το 2012 και “Sword And Sorcery” το 2015. Το “Chronicles From The Realms Beyond”, κυκλοφόρησε το 2017 και έπειτα από ένα χρόνο, κυκλοφορεί σαν μία special έκδοση με δύο bonus τραγούδια.

Το album, είναι “τίγκα” στον ήχο που έχουν προσδώσει πλέον οι Numenor στη μουσική τους. Epic power metal, με λίγα death φωνητικά και, όπου αυτό γίνεται απαραίτητο, κάποια symphonic metal στοιχεία. Τα “Heart Of Steel” και “The Hour Of The King”, είναι δύο epic metal ύμνοι, που θα τους ζήλευαν και οι βασιλιάδες του είδους, Manowar. Το “Witching Hour”, είναι αυτό το κάτι διαφορετικό που θα βρεις μόνο από τους Σέρβους epic metallers. Ατόφιο epic power, με death φωνητικά.

Το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της μπάντας, είναι σίγουρα το “Over The Mountains Cold”. Epic/power metal, με death και καθαρά φωνητικά, δυνατό riff και τρομερό solo, συνθέτουν την εκδοχή των Numenor για το epic metal. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο αλλά κομμάτια, όπου συμμετέχει η Sandra των Therion. Τα “Moria” και “Beyond The Doors Of The Night”, είναι δύο τραγούδια με αρκετά συμφωνικά στοιχεία και με κάποια χορωδιακά μέρη, όπως και εναλλαγές στο ρυθμό. Αυτή η special έκδοση, περιέχει σαν bonus τα “The Hour Of The King” και “Lords Of Chaos”.

Νομίζω ότι οι Σέρβοι, μας έχουν χαρίσει έναν epic power θησαυρό. Τρομερές συνθέσεις και εξαιρετικές ερμηνείες, συνθέτουν ένα album-soundtrack για τις επικές μάχες του παρελθόντος. Οι οπαδοί του είδους, βρήκαν το επόμενο άκουσμά τους. Hail Numenor!!!!

https://www.facebook.com/N%C3%BAmenor-130231620372144/

526

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.