Phase Reverse, Headquake, Full House Brew Crew, Drunk Motherfuckers (01/02/2014) AN Club

Ήταν μία βροχερή και κρύα χειμωνιάτικη νύχτα (μπρρρρρρ σας λέω) που τα κομάντο Βασιλική (φωτογράφος extraordinaire)  και ο υπογράφων σύρθηκαν ως το ΑΝ στα Εξάρχεια για να παρακολουθήσουμε το live release για το νέο δίσκο, “Phase II: …and Man Created God” των υπέρ του δέοντος μουσάτων Phase Reverse. Δυστυχώς η προσέλευση ήταν χαμηλή αλλά αυτό σίγουρα δεν έκαμψε τις μπάντες.

Πρώτοι εμφανίστηκαν περί τις 22:00 το κουιντέτο των Drunk Motherfuckers, οι οποίοι αν μη τι άλλο πέραν του τραγουδιστή τους, ήταν λίγο σφιγμένοι, χωρίς βέβαια αυτό να τους επηρεάζει εκτελεστικά . Ο ήχος τους δηλώνει περήφανα heavy rock σε όλο του το μεγαλείο και η φωνή του frontman είναι λίγο περίεργη και έντονα ρινική, εντούτοις αποτελεσματικότατη γι’ αυτό θέλουν να αναπαράγουν τα παιδιά ίσως με κάποια “yeah” λιγότερα. Οι DM παίζουν κάποιες επιλογές από τα EP τους και το σχετικά πρόσφατο άλμπουμ τους και  δίνουν τη σκυτάλη στους επόμενους.

Οι οποίοι είναι οι Full House Brew Crew του Βαγγέλη Καρζή, του νέου μπασίστα των Rotting Christ. Το τρίο είναι μία καλορυθμισμένη μεταλλική μηχανή με καταβολές στο Sabbath-ικό rock των 90’s και 00’s σε στυλ γκαζωμένων Godsmack και Black Label Society. Ο frontman έχει εμφανέστατη προσκόλληση στον Hetfield και εν γένει τους Metallica πράγμα που εξακριβώνεται και με την αρκετά επιτυχημένη διασκευή στο Fuel των προαναφερθέντων. Παραβλέποντας ότι ο φίλος drummer έχασε 3 φορές τις μπακέτες του, πράγμα που συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια αλλά λίγο ταλκ δεν έβλαψε κανέναν, οι τύποι παίζουν πολύ καλά αυτό που παίζουν.

Οι βετεράνοι Headquake ανέβηκαν στη σκηνή περί τις 23:30 και έδωσαν ένα καλό δείγμα ψυχεδελικού rock . Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ήχος των εγχόρδων και κυρίως του μπάσου με τα a-la Pete Steele εφέ που προσέθεταν πολύ τόσο στον όγκο όσο και στην ατμόσφαιρα του συνόλου. Η μπάντα είναι καλοστημένη και ίσως, θα έλεγα, λίγο πολυσυλλεκτική αλλά αναπαράγουν με σωστή λογική τα ψυχεδελίζοντα τοπία αν και ίσως ο frontman τους είναι αρκετά ευθύς γι’ αυτό που παίζουν, χωρίς να τους βγάζει από τα νερά τους.

Κάποια στιγμή μετά τις 12 εμφανίζονται οι κιμπάρηδες headliners Phase Reverse σε ένα αρκετά περιορισμένο κοινό πλέον. Εν μέσω ανεκδότων, σχολίων για το ρημαδιό της χώρας μας και  επισημάνσεων για τη κυκλοφορία του νέου δίσκου στην Ιαπωνία, το γκρουπ εκτελεί  τραγούδια από τους δύο δίσκους τους, που κινούνται κυρίως στον ήχο των Black Label Society, των Down και των Pantera.

Τεχνικά τα αλάνια είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν και είχαν κάποια τεχνικά προβλήματα κυρίως στο κούρδισμα… Τα παλικάρια μάλλον έχουν κοπανήσει αρκούντως τα μπιράκια τους και η κατάσταση έχει χαλαρώσει αρκετά επί της σκηνής, πράγμα που έχει κάνει και την αίσθηση του χρόνου πιο ελαστική.

Σταδιακά αρχίζουν και παρτάρουν παίζοντας διάφορες διασκευές σε BLS, Sabbath, Pantera, Slipknot κ.ο.κ και ανεβάζοντας ανά κομμάτι διαφορετικό φίλο τους με τον οποίον στις ελεύθερες τους ώρες συνήθως γαμιούνται κατά τα λεγόμενα τους. Μετά από δύο περίπου ώρες οι PS κατεβαίνουν από τη σκηνή και ευχαριστούν τους πάντες.

Δυσκολεύτηκα κάπως με το γεγονός ότι ήταν τόσες μπάντες και διήρκεσε τόσες ώρες, αλλά σίγουρα είχε την πλάκα του…

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

466