ARACHNES: “A New Day”

REISSUE

Είδος: Progressive metal
Δισκογραφική: Music for the Masses
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 7 Μαΐου 2021

Οι Arachnes είναι μια Ιταλική progressive metal μπάντα με αρκετά χρόνια στην πλάτη της, η οποία έχει γράψει 7 δίσκους, με τον τελευταίο δίσκο να είναι το “A New Day” το 2011. Δέκα χρόνια μετά η Music for the Masses αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το “A New Day”, για πρώτη φορά σε CD, σημάδι ίσως ότι οι Ιταλοί βετεράνοι επαναδραστηριοποιούνται.

Το “A New Day” είναι ένα κλασικός progressive metal δίσκος που σίγουρα οι φίλοι του prog θα εκτιμήσουν. Fates Warning και Dream Theater είναι οι θεμέλιοι λίθοι της μουσικής των Arachnes και επίσης μπορείς να βρεις επιρροές από διάφορα hard rock συγκροτήματα, αλλά και παραπομπές σε μουσικά θέματα γνωστών συνθετών κλασικής μουσικής. Οι Ιταλοί μουσικοί βρίσκονται σε αρκετή καλή φόρμα, τόσο παικτικά όσο και συνθετικά και παρουσιάζουν ένα album που δεν κάνει σε κάποιο σημείο «κοιλιά» και «ξεχειλίζει» από ποιότητα. Ο τραγουδιστής και συνιδρυτής του συγκροτήματος Enzo Caruso έχει μια αρκετά καλή φωνή και ειδικά όταν πιάνει ψηλές νότες είναι απόλαυση να τον ακούς. Καλύτερα τραγούδια είναι η μπαλάντα “My Face Is Hard” που έχει έναν ΑΟR «αέρα», το καθαρά prog “Running in an Old Town” και το υπέροχο instrumental “Your Death”, που δείχνει όλο το εύρος επιρροών και δυνατοτήτων των Ιταλών. Ακόμα στη νέα αυτή έκδοση υπάρχει μια καλή διασκευή στο “Fireball” των Deep Purple και ένα bonus track, το “First Of All”, μια αξιοπρεπής μπαλάντα.

Το 2011 ήταν χρονιά που κυκλοφόρησαν album μεγαθήρια όπως οι Dream Theater και Symphony X. Όσοι δεν πήρατε χαμπάρι τους Arachnes και το “A New Day” έχετε πλέον την ευκαιρία να αποκτήσετε έναν πολύ καλό δίσκο, που ακούγεται αρκετά φρέσκος δέκα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Το “A New Day” είναι μια επανακυκλοφορία που αξίζει να αποκτήσεις.

FB: https://www.facebook.com/arachnesband/

511

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.