ΤΗΕ FLIGHT OF SLEIPNIR: “Skadi”

Οι The Flight Of Sleipnir μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια παρουσίας έχουν καθιερωθεί στον doom χώρο σαν μουσικό comfort food, αξιόπιστοι, διακριτικοί και εκεί για να σε ισιώσουν όταν χρειάζεται.

Η συνταγή παραμένει σταθερή από τα πρώτα άλμπουμ τους, “Algiz + Berkanan” και “Lore” (τα οποία φάγανε το λιώσιμο που τους αξίζει από τον γραφών όταν βγήκανε), ένας συνδυασμός παραδοσιακού μαυρισμένου doom a la Bathory με 70s progressive και folk ψυχεδέλειες και ίσως και κάποιες Agalloch-ικές πινελιές.

Τα “Essence of Nine”, “Saga” και “V.” που ακολούθησαν έριξαν λίγο παραπάνω έμφαση στο prog κομμάτι, αλλά χωρίς να αλλάξει ριζικά ο ήχος τους, με το “Skadi” όμως μου φαίνεται πως έχουμε πισωγύρισμα, αφού τα metal στοιχεία είναι (ελαφρώς) πιο αισθητά και θυμίζουν περισσότερο την epic ατμόσφαιρα των 2 πρώτων άλμπουμ και του “Winter Solstice ΙΙ” EP. Στιχουργικά και πάλι έχουμε ενασχόληση με Σκανδιναβικά saga, είναι σήμα κατατεθέν τους άλλωστε, τα κομμάτια εκτός από ένα κυμαίνονται κλασσικά μεταξύ 8 και 12 λεπτών και οι The Flight Of Sleipnir κάνουν πάλι άψογα αυτό που ξέρουν να κάνουν.

Χωρίς το νέο άλμπουμ να είναι κάτι το εντυπωσιακό, παραμένει ιδανική συντροφιά για όσους εκτιμούν την αργή και επική περίοδο των Bathory και τους Βρετανούς Solstice αλλά δεν τους χαλάει και μια πιο χαλαρή progressive/folk προσέγγιση, οπότε οι ενδιαφερόμενοι φροντίστε οπωσδήποτε να το τσεκάρετε γιατί δεν υστερεί σε τίποτα από τους προκατόχους του.

464

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.