WOLF COUNSEL: “Destination Void”

Κάποιες φορές, είναι παροιμιώδες το πώς μία μπάντα μπορεί να συνδυάσει τον πρώιμο ήχο ενός είδους του heavy metal, με το σημερινό. Οι Wolf Counsel, είναι μία τέτοια μπάντα και στο νέο τους album “Destination Void”, καταφέρνουν να παντρέψουν το πρώιμο doom metal με το σημερινό ήχο.

Οι Ελβετοί doomsters, ιδρύθηκαν το 2014 και αποτελούνται από τους Ralf Winzer Garcia στο μπάσο και τη φωνή, Reto Crola στα τύμπανα και Andre Mathieu και Ralph Huber στις κιθάρες. Έχουν κυκλοφορήσει τρία albums, τα “Vol. I- Wolf Counsel” το 2015, “Ironclad” το 2016 και “Age Of Madness/Reign Of Chaos” το 2017. Το “Destination Void”, είναι η τέταρτη full length δουλειά τους και η πιο ολοκληρωμένη, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Οι Wolf Counsel, δεν παρέλειψαν κανένα στοιχείο από αυτά που έκαναν αναγνωρίσιμο και αγαπητό το doom metal. Αντιθέτως, φαίνεται να το έχουν εμπλουτίσει με αρκετά νέα ηχητικά στοιχεία και να δείχνει αρκετά πιο ώριμο από τις προηγούμενες δουλειές τους.

Έτσι, πέρα από τα βαριά κλασσικά riffs και τους αποκρυφιστικούς στίχους που εμφανίζονται σε κομμάτια όπως τα “Nazarene”, “Staring Into Oblivion” και το ομώνυμο “Destination Void”, μπορείς να διακρίνεις και κάποια heavy στοιχεία στο “Tomorrow Never Knows”, όπως και κάποιες doom φόρμες του παρελθόντος, από όταν μεσουρανούσαν οι master του είδους Candlemass, στα “Nova” και “Mother Of All Plagues”.

Ακόμα, ένα νέο στοιχείο του album, είναι και η χρήση Ανατολίτικων ήχων σε κάποια σημεία του “Nazarene”. Καθ’όλη τη διάρκεια του album, είναι εμφανής η προσπάθεια του group να βγάλει το τελειότερο του αποτελέσματος. Οι στίχοι, η παραγωγή, ακόμα και τα, από το υπερπέραν, φωνητικά, δένουν μεταξύ τους και ακούγονται σαν κάτι γνώριμο.

Οι Wolf Counsel, φαίνεται ότι καταφέρνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των doom οπαδών και όχι μόνο. Ένα αξιόλογο album, που δε σε αφήνει αδιάφορο στο άκουσμά του. Οι φίλοι του είδους, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν.

https://wolfcounsel.net/

462

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.