KREATOR: “London Apocalypticon – Live at the Roundhouse”

LIVE ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου 2020

Ξέρετε, μερικές συναυλίες δεν εξαρτώνται μόνο από τη μπάντα και την απόδοσή της αλλά και από την “αύρα” που αποπνέει ο χώρος στον οποίο διεξάγεται το εκάστοτε event. Χτισμένο το 1847, το London’s Roundhouse, κατασκευάστηκε από την London and North Western Railway, ως σταθμός αναστροφής των τρένων. Από τα μέσα του περασμένου αιώνα άρχισε η χρήση του ως συναυλιακού χώρου και μνημειώδεις μπάντες και καλλιτέχνες όπως οι Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Ramones, Motorhead, έχουν ποτίσει τους τοίχους του με “τόνους” ιδρώτα. Έτσι και εδώ οι γίγαντες του τευτονικού thrash metal, εμφανίζονται στον ιστορικό αυτό χώρο, στο κλείσιμο μιας περιοδείας (μέχρι την επόμενη) που αποτελούταν από 150 shows σε όλο τον κόσμο.

Η δόση έντασης που “εκχύνεται” σε ένα live των Kreator είναι δεδομένη και στο ακουστικό αυτό ντοκουμέντο αποτυπώνεται ξεκάθαρα, με την απόδοση της μπάντας και τον κρυστάλλινο ήχο να εκτοξεύουν το αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν καλά και “ανακαινίζουν” εκ θεμελίων το Roundhouse, σε ένα πληρέστατο setlist από όλη σχεδόν τη “ζάμπλουτη” δισκογραφία τους. Όλα αυτά που έκαναν τον αγαπητό Mille και την παρέα του τους κολοσσούς που είναι σήμερα, είναι παρόντα. Τραγούδια από τις τελευταίες δουλειές τους, τα οποία έχουν αγαπηθεί εξίσου με τους παλιούς ύμνους (Gods of Violence, Hail to the Hordes, Phantom Antichrist), τραγούδια από το ισοπεδωτικό παρελθόν (Pleasure to Kill, People of the Lie) και το κλασικό πλέον αλλά και μοναδικό από τη 90’s εποχή τους, Phobia (να υπενθυμίσω πόσο τιτάνιο άλμπουμ είναι το “Outcast έτσι;).

Έξτρα δόσεις ανατριχίλας προκαλεί η αφιέρωση του Mille στην εισαγωγή του “Fallen Brother” στους αδερφούς Abbott (τι θα πει ποιοι είναι αυτοί; Πέρνα έξω), στην τριάδα επιτομή της αλητείας του “Ace of Spades” (ούτε αυτό; Δε νομίζω) καθώς και σε όσους μουσικούς ήρωες μας έχουν φύγει από τη ζωή. Πιστεύω πως με την προσθήκη και της εικόνας στο DVD θα ανατριχιάσω και στις βλεφαρίδες. Πάρε και την τραγουδάρα που για πολλά χρόνια απουσίαζε από τα live, “Awakening of the Gods”, για να μη νομίζεις πως ο Petrozza ξεχνάει. Το αντίθετο μάλιστα. Προτρέπει με δυνατή φωνή τους Λονδρέζους προλετάριους ότι ήρθε η ώρα να υψώσουν τη σημαία του μίσους (Flag of Hate) και να την κάνουν αυτή τη ριμάδα την επανάσταση (Violent Revolution) γιατί φίλοι μου, πάρτε το χαμπάρι, χωρίς “βίαιο ταρακούνημα” δουλειά δε γίνεται. Σημειωτέον, τα “The Patriarch/Violent Revolution” πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα αδιαίρετο κομμάτι που προσφέρει ενιαία ολοκληρωτική απόλαυση. Κάτι σαν το τζατζίκι στο πιτόγυρο ένα πράμα. Αυτό είναι και δεν το διαπραγματευόμαστε.

Οι Kreator, με 38 χρόνια στην πλάτη, δείχνουν ακόμα πως βρίσκονται σε top επίπεδο και δεν έχουν χάσει τίποτα από τη δύναμη που χτίζουν όλο αυτό τον καιρό. Τηρουμένων βέβαια των ηλικιακών αναλογιών, μιλάμε Mille κ’ Ventor είναι 52 κ’ 53 αντίστοιχα, παίζουν σαν 20ρηδες που έχουν κάτι να αποδείξουν. Και αν για τον Mille το ξέρουμε και το βλέπουμε πόσο δηλωμένος metal οπαδός είναι, αυτή η “καμουφλαρισμένη” δύναμη ο Φιλανδός Sami Yli-Sirniö, στα 47 του, αποτελεί εδώ και σχεδόν 20(!!!) χρόνια το δεξί χέρι του αρχηγού. Πως περνάει ο καιρός έτσι ρε γ@μωτο αλλά παρόλα αυτά οι αγαπημένοι μας “Κασάτορ” είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση “φρενίτιδας” που θα μπορούσαν να βρίσκονται, συνεχίζοντας ακόμη ακάθεκτοι και μια ακόμη απόδειξη γι’ αυτό είναι διαθέσιμη, στα πάντα “πεινασμένα” μας αυτιά.

“Live Apocalypticon” tracklist:
The Four Horsemen/Choir of the Damned
Enemy of God
Hail to the Hordes
Awakening of the Gods
People of the Lie
Gods of Violence
Satan is Real
Mars Mantra
Phantom Antichrist
Fallen Brother
Flag of Hate
Phobia
Hordes of Chaos
The Patriarch
Violent Revolution
Pleasure to Kill
Apocalypticon

Official Website: https://kreator-terrorzone.de/
Facebook: https://www.facebook.com/KreatorOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/kreatorofficial/?hl=el
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRUh-7YyUCBTw2FjhS_jJAw

523

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.