The Vibrators, ANFO, Vagabonds 77 (18/05/15) An Club

Μαζευτήκαμε όσοι μπορούσαμε για να εξυμνήσουμε το punk που εδώ και 40 χρόνια στοιχειώνει τα όνειρα όσων θεωρούν εαυτούς κανονικούς.

Η προσέλευση δεν ήταν η ιδανική και δεν αντικατοπτρίζει την ιστορία των Άγγλων Headliners, αλλά όσοι ήταν εκεί χόρεψαν πολύ όταν εκείνοι ανέβηκαν στη σκηνή. Φυσικά και δεν ήταν μόνοι τους!

Στη σκηνή πρώτοι βγήκαν οι 5 τύποι με το όνομα Vagabonds 77, παίζοντας όμορφο ρυθμικό punk rock με σαφείς Oi! επιρροές και ζέσταναν ιδανικά το κοινό με το “γηπεδικό” τους στυλ.

Υπήρχαν στιγμές σαν εκείνες του “Unexpected Night” που νόμιζα πως θα δω τον Vinnie Jones να με κυνηγάει θεωρώντας πως είμαι φίλαθλος της Millwall. Άλλοτε με αγγλικούς και άλλοτε με ελληνικούς στίχους, οι Vagabonds 77 με τα “συμμορίτικα” ρεφρέν τους έδωσαν στο χώρο ένα άρωμα gin και βαρβατίλας.

Στη συνέχεια, ANFO με δύο θρύλους επί σκηνής, τους Σωτήρη Θεοχάρη και Νίκο Τσουλούφη (στη Δημοκρατία δεν υπάρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ) σε νέες περιπέτειες, έναν drummer να κοπανάει αδίστακτα, το Γιώργο Χλωρό και τον αγαπημένο φίλο, Φώτη (ex-My Turn, ex-Censored Sound κ.α.) στην δεύτερη κιθάρα.

Ξεκινώντας με αντιχιπστερικό μένος (“I Hate Hipsters”) με πολύ όμορφη σκηνική παρουσία, με τη βαριά γρεζάτη φωνή του Σωτήρη να δέχονται ξαφνικές επιθέσεις από τις τσιρίδες του Τσουλούφη σε ένα σετ με παλιά και νέα τραγούδια σε κλίμα οικογενειακό.

Χωρίς να αργήσουν πολύ, η τριάδα από την Αγγλία με τη βαριά punk rock ιστορία έπιασαν τις θέσεις τους στη σκηνή. Με κιθαρίστα Chuck Berry-κό με την τραγιάσκα κάτω από την παιχνιδιάρικη χρωματισμένη του κώμη, ένα θα-μπορούσε-ναναι-πατέρας-μας drummer να βοηθάει στα φωνητικά χωρίς καν να φανταστεί ότι κάνει λάθος και έναν μπασίστα frontman, διαρκώς να κάνει γκριμάτσες και να παίζει συνεχώς με το κοινό.

Από το ξεκίνημα καταλάβαινεις πως πρόκειται να θυμάσαι τη νύχτα αυτή για πάντα. Φρέσκοι παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους (κλισεδιά που μάλλον πρέπει να ξεπεραστεί), με κομμάτια γρήγορα και μελωδικά, σαν τo “Automatic Lover”, τη διασκευάρα του “Have Love Will Travel” και άλλα πολλά, έκαναν την Αθήνα να χορέψει.

Μεγάλες επιτυχίες τους σαν το “Baby Baby” ακούστηκαν βεβαίως και  η πιο αστεία στιγμή είναι όταν ο ασταμάτητος μπροστάρης ζήτησε τη συμμετοχή του κοινού. “Αν δε θυμάστε στίχους, κάντε ότι κάνω εγώ. Επινοήστε!” Καληνύχτισαν πρώτη φορά με το “Kid’s A mess”, αλλά ήρθαν πίσω σε δευτερόλεπτα βομβαρδίζοντας με 3 ακόμη κομμάτια. Κατόπιν, ξεκρέμασαν και πάλι για λίγο τα όργανα και επανήλθαν για δεύτερη φορά με την κομματάρα “Retard” και μια δυναμική εκτέλεση του “Shakin’ All Over”.

Συχγαρητήρια στην Evacuate Productions που έδωσε μια τέτοια βραδιά με μόλις 11 ευρώ και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες με πολύ πολύ πολύ περισσότερο κόσμο!

Punk’s not Dead!

Setlist
——–
Bad Time
Sweet Sweet Heart
Amphetamine Blue
Whips and Furs
Automatic Lover
Troops of Tomorrow
Have Love Will Travel
London Girls
Blackout
Rats
24 Hour People
No Way
Birdland Is Closed
Baby Baby
Judy Says (Knock You in the Head)
Disco in Moscow
Kid’s A Mess 

Encore
My Stalker
Slow Death
Wrecked on You 

Encore 2
Retard
Shakin’ All Over
(Johnny Kidd & The Pirates cover)

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώση

509

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.