THE PASSING : “The Passing”

EP

Δισκογραφική: Caligari Records
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου 2020
Είδος: Scandinavian Hardcore/ D Beat/ Raw Crust

Στο κλίμα τις προηγούμενης μουσικοκριτικής (Offset, D Beat από Σιγκαπούρη, τσεκάρετε review στο Rockway) ανέλαβα να συνεχίσω σε παρόμοιο ωμό, ακατέργαστο και επιθετικό ύφος. Είναι ότι πρέπει για επιστροφή στην κανονικότητα (sic!) μετά από την εφήμερη καλοκαιρινή απόδραση, το μπετό της μητρόπολης να καίει και να βρίσκεις διέξοδο σε ένα υπόγειο κάπου στην Φυλής (τυχαία αναφορά) ακούγοντας βρώμικο hardcore και μυρίζοντας ιδρώτα και κάπνα. Κάπως έτσι φιλοσόφησε την ζωή στην καθημερινότητα της τον χειμώνα και την άνοιξη του 2018 στο LA των Η.Π.Α. η παρέα των Ιan, Fox, Izzy και Marrin και δημιούργησε τους THE PASSING. Παρ’ όλη την καταγωγή τους δεν έχουν καμία μουσική συγγένεια με την καλιφορνέζικη σχολή που είτε πανκροκίζει είτε θρασίζει αλλά περισσότερο με πρωτογενές death metal με ακατέργαστο d beat hardcore στο ύφος των Destino Final ή σαν πιο ψαγμένους και underground Toxic Holocaust για να μιλήσουμε με πιο γνωστά ονόματα ως συγκριτικά παραδείγματα.

H φωνή του Ian είναι τίγκα υποχθόνια με το βάθος στον Θεό (στην προκείμενη στον διάολο) και οι στίχοι καταπιάνονται με τον θάνατο, την θρησκεία και το ατέρμονο τέλμα της μίζερης και εφήμερης καθημερινότητας της ανθρώπινης ύπαρξης (του να “αισθάνεσαι σκατά” όπως γράφουν οι ίδιοι, απλά είπα να το ωραιοποιήσω). Το μοτίβο στα τύμπανα αποτελείται από βαθύ και ταμπούρο στα mid tempo σημεία και άφθονο πιατίνι στα γρήγορα τούπα τρούπα. Η κιθάρα με το μπάσο δεν πολύ ξεχωρίζουν ως είθισται σε αυτά τα είδη μουσικής, μιας και η κιθάρα παίζει μόνο ακόρντα και το μπάσο παίζει με παραμόρφωση.

7 τραγούδια στο ύφος των AntiCimex, Black Uniforms, Wolfpack, Skitsystem, Mob 47 και Disfear όπως παρουσιάζουν οι ίδιοι τις επιρροές τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Κανένας νεοτερισμός, αλλά ποιος τον χρειάζεται όταν έχουμε να κάνουμε με πετυχημένη συνταγή παρ’ ότι η συνταγή βασίζεται σε μυαλά χτυπημένα στο μπλέντερ και τρυπάνι στα αυτιά.

Website: www.caligarirecords.com

Facebook: www.facebook.com/caligarirecords

Bandcamp: www.caligarirecords.bandcamp.com

977

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.