OFFSET: “Bent Benevolance”

DEMO

Είδος: Raw D beat Hardcore/ Crust Punk
Δισκογραφική: Pulverished Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Όταν μου στάλθηκε μουσικοκριτική για ωμό χάρντκορ από Σιγκαπούρη τέλη Αυγούστου, με 40άρια να πυρώνουνε τα τσιμέντα και προσπάθεια επανένταξης στην μητρόπολη μετά από μία μικρή και κοντινή απόδραση, έκανα την σε πρώτη όψη άκυρη σύνδεση με την ταινία του Νικολαΐδη “Singapore Slim”. Αν έχεις δει αυτήν την “αρρωστημένη” ταινία (αν δεν την έχεις δει, δες την να καταλάβεις) θα ήξερες ότι η σύνδεση δεν είναι και τόσο άκυρη κατά βάθος, μιας και το 2ο ντέμο των παλικαριών από την Σιγκαπούρη, είναι κατάλληλο σάουντρακ για να ντυθεί με ένα ενδοοικογενειακό “κοπρολαγνικό όργιο” σε προάστιο της Αθήνας. Όχι μόνο για την κοινή αναφορά του τίτλου της ταινίας με την καταγωγή των πανκ, αλλά γιατί με brutal φωνητικά και riffs που ξύνουν τα αυτιά σαν ξυραφάκια θες και μια psycho εικόνα να ντύσει με εικόνα την θορυβώδη μουσική σου.

Μιας και θεωρώ ότι έχω φλυαρίσει αρκετά για να εισάγω την παρουσίαση τεσσάρων όχι ιδιαίτερα μεγάλων σε διάρκεια κομματιών, πάμε στην ακρόαση του demo που στάλθηκε στο Rockway από τους deathpunks από την Σιγκαπούρη όπως οι ίδιοι αυτοπαρουσιάζονται. Πιο συγκεκριμένα η ίδια η μπάντα προσδιορίζεται ως motorcharged punk, dark hardcore μέχρι και death metal. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με d beat crust punk στο ύφος των Discharge, Τoxic Holocaust, Anticimex, State Of Fear, Misery, να φλερτάρει με dark brutal metal hardcore των Integrity, All Out War και των Buried Alive. Ο ήχος είναι όσο υπόκωφος, βαθύς και underground χρειάζεται από την μία αλλά και ογκώδης και συμπαγής από την άλλη. Βαριά φωνητικά με βάθος στο διάολο, “βρώμικο” μπάσο να ανταγωνίζεται τις κιθάρες στην παραμόρφωση οι οποίες ισορροπούν μεταξύ metal και punk και τύμπανα να σφυρηλατούν από d beat στα περισσότερα σημεία μέχρι mid tempo και beatdown σε λιγότερα.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε live σε δύο μέρες, όπως αρμόζει σε συγκροτήματα αυτού του ύφους, στο ΤΝΤ Studiο (Wormot, WTN, Marijannah, Lubricant) από τον Ah. Boy, αλλά υπεύθυνος για το mastering και ουσιαστικά για αυτή την χαοτική παραγωγή είναι ο Jack Control στις Η.Π.Α. Ένα όνομα που έχει συνδεθεί με μπάντες, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε, όπως είναι οι Darkthrone, οι Final Conflict, οι Trap Them και οι Aura Noir πλέον κατάλληλος να αποδώσει τον χαρακτήρα που ταιριάζει στους OFFSET.

Αν ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες, καινοτόμες συνθέσεις και φρέσκο ήχο δεν θα σου προσφέρει τίποτα αυτό το demo. Αντιθέτως εάν είσαι άνθρωπος του «αυτού ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε» και αυτό που σε αρέσει μουσικά είναι αλητεία, “βρωμιά” και ωμότητα “straight in your fucking face”, αξίζει να σπαταλήσεις 10 λεπτά από την ζωή σου για τα παλικάρια από την Σιγκαπούρη.

Bandcamp: https://offsetcrustmachine.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/offsetcrustmachine/?__

441

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.