SOLARCYCLES: “Ethereal Storms”

EP

Είδος: Folk metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Οκτωβρίου 2017

Από την Ολλανδία μας έρχεται ένα καινούριο συγκρότημα, οι Solarcycles, οι οποίοι πριν τρία περίπου χρόνια κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, το “Ethereal Storms”, αλλά μόλις πριν λίγο καιρό έφτασε το promo στα χέρια μας. Οι Ολλανδοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο studio, δουλεύοντας τον πρώτο τους δίσκο οπότε η επαναπροώθηση του EP είναι το καλύτερο teaser για τη νέα δουλειά.

Οι Solarcycles παίζουν Folk Metal στην πιο παραδοσιακή μορφή του, με το συμφωνικό στοιχείο να υπάρχει και αυτό και αν μπορούσα να τους συγκρίνω με κάποιο άλλο συγκρότημα αυτοί θα ήταν οι Γερμανοί Midnattsol. Το “Ethereal Storms” EP αποτελείται από 5 συνθέσεις και διαρκεί 25 λεπτά. Η εισαγωγική instrumental σύνθεση “Hold Onto The Sun”σε τοποθετεί ιδανικά στην ατμόσφαιρα του album και θα μπορούσε να είναι στο soundtrack της σειράς Viking. Το “Setting Sun” ξεκινά χαλαρά με μια σύντομη μελωδία με βιολί και ξαφνικά απογειώνεται όταν μπαίνουν οι κιθάρες και μετρέπεται σε ένα πολύ δυναμικό κομμάτι. Το “Seven Spheres” είναι ένα αρκετά ρυθμικό τραγούδι με το κιθαριστικό solo στο τέλος του τραγουδιού να είναι αρκετά καλό.

Ακολουθεί το “Blood Moon” με μια πανέμορφη εισαγωγή, ονειρική ατμόσφαιρα και ωραίο ρεφραιν. Τελευταίο είναι το “Clouded Stars”’οπου οι Solarcycles εισάγουν με επιτυχία brutal φωνητικά και ανεβάζουν αρκετά την ένταση, ίσως το καλύτερο τραγούδι του EP. Γενικότερα τα κομμάτια είναι καλοφτιαγμένα,έχουν ωραίες μελωδίες και μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που συμβάλει αρκετά η τραγουδίστρια των Ολλανδών, Sascha van der Meer. Διαθέτει μια ωραία ζεστή φωνή και κάποιες φορές μου θύμισε στο πως τραγουδάει την Anneke van Giersbergen. Αυτό που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η παραγωγή του EP. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, χρειζόταν ο ήχος να ήταν πιο καθαρός για να αναδειχθούν καλύτερα οι συνθέσεις.

Νομίζω ότι το “Ethereal Storms” EP δείχνει ένα νέο συγκρότημα που έχει δυνατότητες και δουλεύοντας τις αδυναμίες του, θα μπορούσε να ξεχωρίσει από το μέσο όρο. Οι λάτρεις του ήχου ας το τσεκάρουν εν αναμονή του πρώτου τους δίσκου.

Facebook: https://www.facebook.com/solarcyclesband/

482

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.