MACHINAE SUPREMACY: “Phantom Shadow”

Σου αρέσουν τα video game; Οφείλεις στον εαυτό σου να γίνεις οπαδός των Machinae Supremacy!

Τούτοι εδώ οι Σουηδοί εδώ και μια δεκαετία προβάλουν την αγάπη τους για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, έχοντας μπολιάσει το (τρόπον τινά) power metal τους με ήχους από το Commodore 64.

Σε πρώτη φάση ακούγεται εξαιρετικά αστείο… Στην πράξη όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κακό! Και αυτό διότι οι Machinae Supremacy διαθέτουν πολύ καλές συνθέσεις, που σα σύνολο αποτελούν ένα εξαιρετικό τύπου soundtrack, ιδανικό για gamers (και όχι μόνο).

Η νέα τους δουλειά τους βρίσκει σε ακόμη πιο ώριμα μονοπάτια, γεμάτο από μελωδίες και με τα προαναφερθέντα στοιχεία να δηλώνουν το παρών.

Ίσως η διάρκεια σε μερικά κομμάτια να είναι λίγο παραπάνω από ότι πρέπει, ενώ δε λείπουν και οι μέτριες στιγμές (πχ “Throne of Games”).

Σα σύνολο όμως το “Phantom Shadow” είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, παρότι καθόλα geeky (κάτι που ουσιαστικά είναι και το ζητούμενο για τη μπάντα).

Όσοι gamers προσέλθετε…

467

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.