TUBER: “Tuber” EP (12'' Vinyl)

Πρώτη φορά που άκουσα τους Tuber, ένιωσα κάτι να ραγίζει μέσα μου. Με άγγιζε τόσο πολύ αυτός ο ήχος που αδυνατούσα να καταλάβω τι παίζεται στα ηχεία μου.

Η stoner πλευρά μου, πέρασε μία βόλτα, πετώντας πάνω από σκονισμένες στέπες καταλήγοντας στο διάστημα. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς γίνεται να συνδυάζεις τόσο όμορφα ήχους από Eloy, Atomic Bitchwax, 35007, Hawkwind και δεν ξέρω τι άλλο. Ένας instrumental παράδεισος παρουσιάζεται μπροστά σου και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις το φύλλο συκής σου και να ακολουθήσεις το μονοπάτι της έκστασης που εμφανίζεται με το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο του εναρκτήριου “Sex And Depression”.

Το τρίο από τις Σέρρες, με τα αδέρφια Γιάννη και Νίκο Γερόσταθου (ελπίζω να το γράφω σωστά) σε κιθάρες και τύμπανα αντίστοιχα, παρέα με τον Πάρη Φράγκο, στο μπάσο και την παραγωγή του όλους εγχειρήματος, μπαίνουν δυνατά στο σκηνικό και ελπίζω σύντομα να αναγνωριστεί η αξία τους. Ραφιναρισμένο remastering στην Νέα Υόρκη και τυπωμένο σε 12ιντσο βινύλιο για τους εραστές του ήχου αυτού που επιμένουν ακόμη να προσθέτουν τις πλάκες στη συλλογή τους. Ήχος ταξιδιάρικος που σε κάνει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και να φτάνεις σε επίπεδα Νιρβάνας. Κάποιοι θα νομίζουν ότι υπερβάλλω, αλλά νιώθω την κάθε λέξη από τις παραπάνω!

Συνθέσεις, ναι μεν, μεγάλες, αλλά διόλου κουραστικές που θα ικανοποιήσουν οπαδούς πολλών διαφορετικών ιδιωμάτων. Και αν δεν πείθεσαι μπορείς από την Bandcamp σελίδα τους να το κατεβάσεις δωρεάν σε ψηφιακό φορμά. Άλλοτε μελωδικοί, όταν πρέπει πιο απόλυτοι και σκληροί, άλλες φορές πάλι με ήχους space και ύφος post-rock δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σύνολο για όλες τις ώρες και εποχές. Και αν κάποιος πει ότι λείπουν τα φωνητικά… θα πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο για να συνοδεύσει τους Tuber!

Τρέμω από αγωνία από τώρα για μια επόμενη δουλειά τους και θέλω μανιασμένα να τους απολαύσω ζωντανά. Σας ευχαριστώ, Σερραίοι!

576

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.