SEDIMENT BRUISE: “Heterentropy” EP

EP

Είδος: indie post-rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 8 Νοεμβρίου 2023

Εδώ Θεσσαλονίκη; Ο πλανήτης Γη μας ακούει;

Το ξεκίνημα του νέου ΕΡ των Θεσσαλονικέων Sediment Bruise μου έδωσε μια space αίσθηση που ένιωθα κάποτε όταν άκουγα τους Porcupine Tree της περιόδου του “Lightbulb Sun”.
Η παρέα των αδελφών Νικολαϊδη, Νίκου (κιθάρα) και Μιχαήλ-Άγγελου (πλήκτρα/φωνή) συμπληρώθηκε με τους Vag Mood (φωνή), Γιώργο Μούκο (τύμπανα) και Σωτήρη Φωτεινίτσογλου (βιολί), με προσλαμβάνουσες από Radiohead, Sigur Ros, Massive Attack, dEUS, Elbow και Arcade Fire. Τότε εγένετο, “Heterentropy” EP. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το μπάσο στις ηχογραφήσεις ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννούδης, ο οποίος αμέσως μετά, άφησε τη θέση του στον Γιώργο Τζοτζόρογλου.

Το ύφος της μπάντας ταιριάζει με τις προαναφερθέντες επιρροές, ή μάλλον με μια μίξη αυτών, έχει όμως τη δική του ταυτότητα και σαφή ηχητικό προσανατολισμό που διανέμεται με ακρίβεια από μια αρκετά καλή παραγωγή.

Το “Heterentropy” EP τελικά, φαντάζει soundtrack μιας αφήγησης του περιβάλλοντος που τελικά αμύνεται καταπίνοντας την αρρώστια που λέγεται άνθρωπος και μέσα στα 21 λεπτά που διαρκεί δεν χωράει στιγμή η έννοια της αισιοδοξίας. Διακατέχεται από μια μουδιασμένη θλίψη που δημιουργεί έναν ένοχο ρομαντισμό που ίσως να μην έχει πλέον θέση στον σύγχρονο κόσμο.

Οι Sediment Bruise δημιούργησαν ένα έργο που γεννάει ψυχικό πόνο. Όσο τρομαγμένος κοιτάς τον ουρανό να ματώνει, ίσως αυτή η μουσική είναι η ιδανική για να σε κάνει να αγκαλιάσεις στοργικά το ίδιο σου το τέλος.
Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι έτοιμος για αυτό και ίσως το επόμενο ολοκληρωμένο τους πόνημα να με οδηγήσει στην τελική αποδοχή της μοίρας μας.

Official Site: http://sedimentbruise.com/
Facebook: https://www.facebook.com/sedimentbruise/
Bandcamp: https://sedimentbruise1.bandcamp.com/album/heterentropy-ep

507

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.