[Προακρόαση] – BADD KHARMA : “On Fire”

LISTENING SESSION

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, μια γενικώς μουντή και συννεφιασμένη Κυριακή όπου η καλύτερη παρέα αποδεικνύεται η καλή μουσική και τα αγαπημένα πρόσωπα που βλέπεις.

Όλα αυτά πήραν σάρκα και οστά στα Soundflakes Recording Studios, στην προακρόαση του παρθενικού δίσκου των Badd Kharma, “On Fire”, που τόσο πολύ αναμένουμε να βγει και θα το έχουμε στα χέρια μας στις 13 Μαρτίου σε φυσική μορφή CD και βινυλίου αλλά θα κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρονική μορφή.

Το “On Fire” πήρε την τελική του μορφή από τα χέρια των Christian Schmid και R.D. Liapakis στα Prophesy Studios, στο Kempten – Hegge στην Γερμανία ενώ ηχογραφήθηκε στα Orfeas Music Studios από τον Τάσο Ιωαννίδη. Περιέχει 13 κομμάτια και σε ενδεχώμενη Ιαπωνική κυκλοφορία θα συμπεριλαμβάνει άλλα δύο κομμάτια μπόνους.

H ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί ήταν όμορφη και ζεστή, παρά την μουντάδα της. Βρεθήκαμε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα, ανταλλάξαμε κουβέντες που είχαμε καιρό να το κάνουμε, να γελάσουμε, να θυμηθούμε και να κανονίσουμε καινούργιες καταστάσεις! Η ώρα πέρασε και κατά τις 16.30 κλειστήκαμε στο στούντιο και με προσήλωση ξεκινήσαμε την προακρόαση.

Πρώτη πενιά έπεσε με το ήδη γνωστό σε όλους μας “Never Surrender” που κυκλοφορεί ήδη στο YouTube και στα λοιπά social media με τα γκάζια του να μας πιάνουν από τα μαλλία και την μελωδία του να μας προμηνύει για το τι θα ακούσουμε στην συνέχεια και για το ποιόν των Badd Kharma.
H συνέχεια ανήκε στα “Land Of The Free” και “Devil In You” τα οποία δεν θα τα αναλύσω, μόνο και μόνο για να τα αποτυπώσω στην επερχόμενη επίσημη κριτική του “On Fire”.

Πίσω από κάθε κομμάτι κρύβεται και μια μικρή ιστορία και κάθε φορά που τελείωνε κάποιο τραγούδι, η εξήγησή του γινόταν από τον κιθαρίστα Μανώλη Τσίγκο με κάθε λεπτομέρεια.

“Still Our Man” για την συνέχεια και “Rise or Fall”, “On The Edge”, Light In The Dark” και “Break Free” μας κέντρισαν το ενδιαφέρον σε μια γεμάτη αίθουσα που όλοι ακούγαμε με προσοχή και με ένα κρυμμένο χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη μας για την δουλεία που έχει κάνει η εξαμελής μπάντα.

“Fools Parade”, “Burning Fire”, “Lost In Her Eyes” και “Unbroken” μας οδηγούσαν προε το τέλος της προακρόασης με κερασάκι στην τούρτα το “L.E.A.” ή αλλιώς “Love Ever After” που καταφέρνει να βουρκώσουν τα μάτια σου από την δύμαμη που έχει ως μπαλάντα.


Στο τέλος ακούσαμε και τα δύο μπόνους κομμάτια “Living Inside A Dream” και “Walk Alone” και εδώ θα πω πως οι Ιάπωνες θα είναι πολύ τυχεροί που θα τα έχουν στα δικά τους χέρια γιατί μιλάμε για διαμάντια.
Η προακρόαση έφτασε στο τέλος της με μια ευχάριστη ικανοποίηση από όλους εμάς τους συντάκτες αλλά και για τα μέλη του συγκροτήματος όπου τα γέλια και τα πειράγματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία για την επίση κυκλοφορία στις 13 Μαρτίου και παρουσίασή του στις 14 Μαρτίου στο The Crow Club στο Γουδί.

Σε δηλώσεις που που αποσπάσαμε από τον ντράμμερ Γιώργο Παπάζογλου και τον τραγουδιστή Νίκο Συράκο, η μουσική των Badd Kharma βγήκε αβίαστα και εύκολα, χωρίς να βάλουν πινελιές. Δεν έκατσαν να οριοθετήσουν τα τραγούδια τους από καμμία εποχή, από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Το “On Fire” επίσης δεν το υπολόγισαν ώστε να έχει τόσα πολλά κομμάτια αλλά ο αριθμός 13 συμβολίζει για αυτούς όλα όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας του δίσκου, στις 13 Μαρτίου δηλαδή.
Όσον αφορά το γκαζάτο περιεχόμενό του, οι Badd Kharma δεν θέλουν να στοχεύσουν σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό. Έβαλαν όλο τους το “είναι” και τους βγήκε αβίαστα. Η ψυχή τους, εύχονται, να ακουμπήσει την ψυχή των ακροατών τους.

Τέλος στο “On Fire” θα βρείτε πολλά σημεία που είναι αφιερωμένα στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, όπως στο “Still Our Man” που είναι γραμμένο για τον Mark Reale των Riot και οι στίχοι του είναι τίτλοι κομματιών από την δισκογραφία των Riot, είτε αυτούσιοι είτε με μικρές παραλλαγές αλλά και στο “Break Free” γίνεται μια ελαφριά αναφορά στον μεγάλο Gary Moore.


Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το On Fire το οποίο έχει ήδη ακουμπήσει τις δικές μας ψυχές.

Line Up:
Νίκος Συράκος – Φωνή
Γρηγόρης Γιαρέλης – Κιθάρα
Μανώλης Τσίγκος – Κιθάρα
Τάσος Ιωαννίδης – Μπάσο
Γιώργος Παπάζογλου – Τύμπανα
Δημήτρης Μαρίνης – Τύμπανα

374

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.