PAINT THE SKY RED: “Tamat”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Post Rock
Δισκογραφική: Moment of Collapse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Φεβρουαρίου 2024

Εκτός από μια αρκετά καλή μπάντα, οι εκ Σιγκαπούρης post rockers Pain The Sky Red είναι και αρκετά σαφείς. 4o και τελευταίο album όπως δηλώνουν και οι ίδιοι μέσω του τίτλου του “Tamat” που στη γλώσσα τους σημαίνει “τέλος”, “ολοκληρώθηκε”. Οι λόγοι άγνωστοι αλλά το εξελικτικό τους τέρμα έφτασε στον προορισμό του (πέρα από την ρελευταία περιοδεία που θα το υποστηρίξει.

Οι Pain The Sky Red ανήκουν πλήρως στο παραδοσιακό post rock. Που σημαίνει ότι οι σταθερές τους ανήκουν στο σύστημα των Explosions In The Sky με κάποιες αναφορές στους Caspian, στους Mono και στους pg.lost. Ακουστική ακορντολογία και που και που παραμορφωμένες κιθάρες σε αρθτωτές και κλιμακούμενες συνθέσεις που ναι μεν επ’ ουδενί δεν χαρακτηρίζονται ως καινοτόμες ή πρωτοποριακές αλλά δεν παύουν να είναι πολύ καλές δε. Ρυθμικώς και πάλι ουδεμία έκπληξη. Mid tempo μπασαρισμένο ρυθμικό υπόβαθρο (με κάποιες στιγμές όπως στο “Bussorah” που αγγίζουν τα όρια του “εξευγενισμένου” post punk) και εδώ κι εκεί κάποιες φωνητικές γραμμές συμπληρώνουν τον ήχο των Σιγκαπουριανών.

Όλα τα κομμάτια του “Tamat” είναι πολύ καλά για το είδος και εκπληρώνουν τις απαιτήσεις των fans του είδους. Εκτός από το που προαναφέρθηκε, πολύ καλά επίσης είναι και το ομότιτλο “Tamat”, το εξαιρετικό “Putri” (κατ’ ευθείαν από την πηγή των Explosions) όπως και τα “Mim” και “Sedar”. Και στα credit ανήκει και ο σχετικά minimal ήχος (με την έννοια ότι δεν είναι παραφορτωμένο το υλικό με πληκτροφόρες ατμόσφαιρες) ο οποίος είναι καθαρότατος.

Το τέρμα που διάλεξαν οι Pain The Sky Red είναι αξιοπρεπέστατο και σίγουρα το κύκνειο άσμα είναι η καλύτερη δουλειά τους. Χωρίς να γίνεται σε καμία περίπτωση βαρετό, το post rock αυτού του σχήματος είναι ένας πολύ καλός γεννήτορας εικόνων μέσω soundtrackικής μουσικής. Πολύ καλά κομμάτια με πεσσιμιστικό υπόβαθρο που θα συννεφιάσουν λίγο παραπάνω τον χειμωνιάτικο ουρανό σας. Ο οποίος παραείναι ανοιξιάτικος για την εποχή, σωστά; Απολύτως προτεινόμενο σε post ακροατές.

Facebook: http://www.facebook.com/theskypaintedred

233

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.