FOR A DOZEN MATTERS: “The Hell That Follows”

Πόσες φορές έχω ταλαιπωρήσει τον καημένο μου σβέρκο με τον σουηδικό death/ heavy ήχο; Πάω πίσω περίπου 20 χρόνια, τότε που οι Entombed, οι At the Gates και άλλοι άλλαζαν τη διαδρομή του ακραίου ήχου.

Οι συμπατριώτες  μας For A Dozen Matters πατούν σε εκείνα τα μονοπάτια, δίνοντας ελαφριά και μια μελωδικότητα από τις πρώτες δουλειές των Φινλανδών Sentenced (“Behold A Burning Wall”). Όπως πολύ σωστά αναφέρει και το δελτίο τύπου, τα παιδιά αυτά κατά λάθος, γεννήθηκαν στην Ελλάδα, γιατί ο ήχος τους είναι καθαρά σουηδικός.

Η παραγωγή είναι του κιθαρίστα και κύριου συνθέτη της μπάντας, Hector Sohos, και σε γενικές γραμμές είναι καλή, αν και θα την ήθελα λιγότερο μουντή, με ένα τσικ απάνω τα πρίμα.

Είναι βαρύ, είναι groovy, είναι άξιο. Απλό και συνάμα έξυπνο, που ακολουθεί έναν ήχο που έχει λίγο πολύ αλλάξει και ξεχαστεί.

Πες το death n roll, όπως το αποκαλούν οι Entombed, πες το Groovy metal, πες το ότι θες, αλλά είναι ωραίο.

Δεν εντοπίζει και χαμένα Boeing, αλλά ξέρει που πάει και τι θέλει.

Ντεμπούτο και δυνατή αρχή για τους For A Dozen Matters.

462

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.