SPEEDBLOW: “When Giants Walked the Earth”

Το πενταμελές αθηναϊκό αγγλόφωνο doom metal συγκρότημα επιστρέφει τρία χρόνια μετά με το τρίτο του album, του οποίου η παραγωγή και μίξη έγινε από τον Γιάννη Τσιακόπουλο κιθαρίστα του συγκροτήματος και το master από τον μπασίστα τους Μάριο Μεθενίτη με αρκετά καλό αποτέλεσμα!

Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ “Valhalla’s Son” σε βάζει μέσα στο κλίμα και προδιαθέτει θετικά τον ακροατή για όσα ακολουθήσουν. Έχοντας ακούσει τα προηγούμενα τους albums, μπορεί να συμπεράνει κανείς πως αυτό είναι το πιο επιθετικό τους όσο αφορά τα φωνητικά, αλλά και την ένταση που βγαίνει από αυτό, καθώς δεν περιέχει κανένα τραγούδι που να είναι χαμηλών τόνων.Η μουσική του “When Giants Walked the Earth” και ο ήχος που βγάζει, είναι ένα πάντρεμα μεταξύ metal, thrash με αποχρώσεις stoner και αρκετό doom, με σκληρά riffs και τελικό αποτέλεσμα μια γλυκιά μελωδική καφρίλα!

Η παραγωγή αρκετά σωστή επαγγελματικά με ισορροπημένο αποτέλεσμα και χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι αδικείται κάποιο όργανο ή τα φωνητικά. 

Τα τραγούδια που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή μου ήταν τα: “Feel Alive”, “Workshipers of Crom”, “Valhalla’s Son”,  “Kingdom of Despair”, “Last March of the Ents” και σταματάω εδώ γιατί στο τέλος θα τα βάλω όλα.

495