ISIS: “Temporal”

Τι κόλλημα και αυτοί οι Isis! Από τα τέλη των 90s και για περίπου μια δεκαετία δεν είχαν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και κάθε τους κυκλοφορία αποτελούσε γεγονός. Εύλογα λοιπόν, η διάλυσή τους ξενέρωσε άπαντες, αφήνοντας πίσω της μεγαθήρια για τον post metal ήχο, όπως “Celestial”, “Oceanic” και “Panopticon” (για να μην τα πω όλα).

Οι άξιοι αυτοί απόγονοι των Neurosis, επανέρχονται λοιπόν, όχι με κάποιο νέο album (δυστυχώς), αλλά με ένα διπλό CD (συν bonus DVD), γεμάτο demo, ακυκλοφόρητα/ σπάνια κομμάτια και remixes.

Το πρώτο δισκάκι του “Temporal” περιέχει έξι demo… Πιο συγκεκριμένα αυτά των “Threshold of Transformation”, “Ghost Key”, “Wills Dissolve”, “Carry”, “False Light” και “Grey Divide”. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, μιας και από όποια πλευρά και εάν το κοιτάξω, τα demo είναι… demo και τίποτα παραπάνω!

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται κυρίως στο δεύτερο δισκάκι, όπου συναντώνται οι διασκευές της μπάντας σε Godflesh και Black Sabbath (στα “Streetcleaner” και “Hand of Doom”, αντίστοιχα), τα remixes στα κομμάτια “Not In Rivers, But In Drops” και “Holy Tears” (από Melvins/ Lustmord και Thomas Dimuzio, αντίστοιχα), το ακυκλοφόρητο τραγούδι “Temporal” (το οποίο όμως έχει διάρκεια μόλις 2 λεπτά), τα δυσεύρετα “Way Through Woven Branches” και “Pliable Foe” (από το split τους με τους Melvins) και μια ακουστική version του “20 minute/ 40 Years”.

Το DVD που συνοδεύει το “Temporal” περιέχει τα video clip των “In Fiction”, “Holy Tears”, “Not In Rivers, But In Drops”, “20 Minute/ 40 Years” και “Pliable Foe”.

Χορταστικό πακετάκι μεν, για συλλέκτες και fan όμως μόνο! Όποιος ασχολείτο με τους Isis επιφανειακά και τους αντιμετώπιζε ως trend, δε θα συγκινηθεί από το “Temporal”. Στον αντίποδα, όσοι είχαν εντρυφήσει στο μαγικό post κόσμο της μπάντας, έχουν λόγο να ασχοληθούν με τούτη την κυκλοφορία, αλλά για να κάνω παράλληλα και το δικηγόρο του διαβόλου, αυτό που έλειπε από τους fan δεν ήταν μια ακόμη συλλογή με remixes και rarities…

523

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.