WANTON ATTACK: “Wanton Attack”

ALBUM

Είδος : Heavy metal
Δισκογραφική : No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η Σουηδία παράγει διαμάντια σε όλα τα είδη μουσικής και ειδικά στο αγαπημένο μας heavy metal με πληθώρα συγκροτημάτων από παλιά μέχρι και τις μέρες μας. Αν βέβαια τυχαίνει και διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να ξέρεις ότι θα ακούσεις άλλο ένα διαμαντάκι από αυτά τα σουηδικά καψομέταλ άλμπουμ.

Οι Wanton Attack είναι μια νεοσύστατη μπάντα του 2019 και αποτελείται από το ντουέτο Niklas Holm (κιθάρα και μπάσο) και Micael Zetterberg (φωνή και τύμπανα) και μόλις τώρα κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά και ομόνυμη του συγκροτήματος “Wanton Attack”.

Βαθειές οι ρίζες έμπνευσής τους που τις βρίσκουμε καρφωμένες στο παραδοσιακό oldschool heavy metal και με επιρροές όπως οι Mercyful Fate, οι Ostrogoth, οι Heavy Load και λοιπές μπάντες του παλιομοδίτικου ήχου. Ανάλογη βέβαια είναι και η παραγωγή του Wanton Attack που οδηγεί τα αυτιά σου σε αναλογική ηχογράφηση γεμάτη συναίσθημα και οι συνθέσεις του δημιουργούν ένα μυσταγωγικό και βρώμικο ύφος. Τραχύτητα στην κιθάρα, γρέζι και βάθος στην φωνή και ένα ηγετικό μπάσο στο background είναι η συνταγή για την βρωμιά που βγαίνει μέσα από αυτόν τον δίσκο.

Περιέχει 7 συνθέσεις εκ των οποίων και μια διασκευή. Το “Crystal Ball” από τους βετεράνους Commandment και από το demo του 1988 “Engraved In Stone”. Καθαρό διαμαντάκι που μας το προσφέρει η δική μας No Remorce Records και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

Facebook Page: https://www.facebook.com/wantonattack
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCNXgRiHgbT1qbg6zncFLv7w
Bandcamp Page: https://wantonattack.bandcamp.com/releases

574

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.