SEROTONIA: “Choices”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2024

Μια νέα μπάντα που επιχειρεί το μπάσιμό της στα δισκογραφικά σαλόνια είναι και οι Ολλανδοί Serotonia (χμ…) που κινούνται στο χώρο του metalcore και αυτόν τον καιρό κυκλοφορούν το πρώτο τους EP “Choices”.

To metalcore των Serotonia δεν είναι ούτε τόσο “σπαστικό” ρυθμικά και συν τοις άλλοις είναι αρκετά μελωδικό, κάτι που το κάνει προσιτό και σε ένα πιο ευρύ metal ακροατήριο. Μου έφερε στο νου αρκετά το στυλ των θεούληδων Αμερικανών Darkest Hour και Unearth. Επίσης η παραγωγή είναι αρκετά καλή (αν και σηκώνει αναμφισβήτητα βελτίωση) και όχι τόσο πλαστική όπως είθισται στο συγκεκριμένο ρεύμα, αναδεικνύει την πολύ καλή δουλειά των κιθαριστών Twan Plönes και Mick Hakkert δίνοντάς τους χαρακτήρα (σπάνιο πράγμα στο είδος). Πολύ καλά riffs εν γένει και θαυμάσια μελωδικά solos με έντονη heavy πινελιά. Ρυθμικώς όπως είπα το “Choices” δεν είναι τόσο άρρητο και δεν αναλώνεται σε φλύαρα αλισβερίσια μεταξύ της μπασίστριας Tessa Reyes και του drummer Leon Muizer με αποτέλεσμα το υλικό να είναι εύληπτο και να μένει στη μνήμη του ακροατή. Ο δε Valentijn van der Poll πίσω από το μικρόφωνο είναι επαρκής και σε υψηλά standards και μου έφερε στο νου τον συγχωρεμένο Trevor Strnad των The Black Dhalia Murder. Γενικώς πολύ καλοί και καταρτισμένοι μουσικοί.

Και τα 5 (συν ένα intro) κομμάτια είναι πολύ καλά και μου άρεσαν. Εκτός από τις προαναφερθείσες επιρροές στo ομότιτλο track “Choices” και στα “Elegy”, “Dying Fire” και “Vices” (με λίγο από Augusy Burns Red μέσα του) υπάρχει και το “Hero” το οποίο rapάρει ελαφρώς και φέρνει λίγο προς τους Korn και Deftones.

Σαν πρώτη προσπάθεια το “Choices” είναι πολύ καλό. Κυρίως δείχνει ότι οι Serotonia έχουν ταλέντο στο να γράφουν καλά τραγούδια που μπορούν να ακουστούν από διαφορετικού φάσματος ακροατές χωρίς να τους ξενίσει. Ναι, είναι μοντέρνοι, το στυλ τους σίγουρα έχει υπερκορεστεί από τόσες ανάλογες κυκλοφορίες αλλά οι Ολλανδοί διαχέουν μια ιδιαίτερη μελωδικότητα μέσα στα κομμάτια τους που θα αρέσει και σε πιο “γέροντες” / “ορθόδοξους” metallers. Καλό, το EP αξίζει τις αυτιές του.

Facebook: https://www.facebook.com/SEROTONIABAND/

421

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.