BUNKER 66: “Screaming Rock Believers”

Όνομα: Bunker 66. Τίτλος άλμπουμ: “Screaming Rock Believers”. Είδος: Black/Thrash Rock ‘n’ Roll/Punk (κάτι σαν τους Darkthrone από το “ F.O.A.D.” και έπειτα).

Ψάρωσες; Και εγώ το ίδιο. Και ακόμα δεν έχω καταλήξει στο τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτοί οι Ιταλοί.

Πιστοί στην ταχύτητα και στο rock ‘n’ roll attitude οι Bunker 66 παντρεύουν μέσα στην μουσική τους διάφορες ιδέες και είδη από την σκοτεινή ατμόσφαιρα των Darkthrone, Venom και Celtic Frost μέχρι τις τσίτες των Exciter και Toxic Holocaust. Και όλα αυτά μέσα σε μια Motorhead αισθητική. Και σαν τέτοιο συγκρότημα που τιμάει τα παντελόνια του… η μπάντα είναι trio. Kαι όπως πολύ ωραία το έθεσε ο drummer Desekrator of the Altar: “Αν δεν τα πας καλά με τα βινύλια, τα δερμάτινα και την κόλαση μην ασχολείσαι καν.”

Πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα από το δεύτερο full-length τους “Screaming Rock Believers” δεν γίνεται. Ακόμα πιο old school και πιο άμεσο από το προπέρσινο “Inferno Interceptors” το νέο πόνημα των Bunker 66 είναι οτι πρέπει για να κλείσει ένα ξέφρενο rock ‘n’ roll πάρτυ. Το άλμπουμ ανοίγουν τα πολύ καλά “Seduce Me Tonight” και “Another Victim” χαρακτηριστικά δείγματα της μπάντας ενώ το εξαιρετικό ομότιτλο με το a la Motley Crue riff στην αρχή, το “On the Prowl” με τα punk “οhohohohoh” στο refrain και το “( She’s Got) Demon Eyes” με το εθιστικό refrain συμπληρώνουν τις κορυφές του “Sceaming…”. Δεν μπορώ βέβαια να μην αναφερθώ στις ηχηρές μπασογραμμές του Damien Thorne καθώς και στα όμορφα βραχνά φωνητικά του τα οποία συναντάμε και σε καθαρή μορφή για πρώτη φορά.

Και επειδή η μπάντα αυτήν τη φορά ήθελε να ακούγεται σαν το “Don’t Break the Oath” των Mercyful Fate αλλά απέτυχε σύμφωνα με τα λεγόμενα της, πιστεύω ένας πολύ καλός συνδυασμός Venom και Motorhead είναι ότι πρέπει για να περιγράψει το ύφος τους. Όπως και να’χει πάντως το “Screaming Rock Believers” είναι απολαυστικότατο.

550