ANCIENT ASCENDANT: “Echoes and Cinder”

Προσπάθησα… Προσπάθησα αρκετά να συμπαθήσω τους Ancient Ascendant, αλλά η αλήθεια είναι πως παρά τα καλά στοιχεία τους, δε με κέρδισαν.

Το blackened death των βρετανών μπορεί να κατέχει εξαιρετικό περιτύλιγμα (το εξώφυλλο τα σπάει), να αποδίδεται με μεγάλη μαεστρία (πολύ στιβαρό rhythm section και γενικότερα καλή τεχνική), αλλά στο δια ταύτα, κάτι λείπει…

Σχεδόν σε όλα τα κομμάτια υπάρχει κάτι ενδιαφέρον (ένα riff, ένα ρυθμικό, ένα γύρισμα κτλ), αλλά αυτό βρίσκεται μονάχα σε σημεία και όχι σε ολόκληρο το τραγούδι. Αυτό σημαίνει πως 45 λεπτά μετά το πέρας του “Echoes and Cinder”, βρίσκεις τον εαυτό σου να εκτιμά πως αυτό που άκουσε δεν ήταν “φόλα”, από την άλλη όμως δε σου έχει μείνει κάτι για να κρατηθείς και να βασίσεις μια καλή κριτική.

Η γενική αίσθηση που έχεις είναι “αφού έχεις καλές ιδέες βρε αγορίνα, γιατί δεν τις χρησιμοποιείς σωστά;”, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Εξαιρώντας 2-3 συνθέσεις, μπορώ να πω πως το “Echoes and Cinder” πρόκειται για έναν κουραστικό και μπουχτιστικό δίσκο. Ευελπιστώ σε πιο ευοίωνο μέλλον.

424

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.