FARFLUNG: “Unwound Celluloid Frown” EP

Αν με ρωτήσεις: “Υπάρχει underground μουσική που αντέχει στο χρόνο;” θα σου απαντήσω Farflung.

20 χρόνια τώρα ελάχιστοι τους έχουν πάρει χαμπάρι (ακόμα και αν η μουσική τους ακούστηκε στη σειρά “The Following”) κι ακόμη λιγότεροι έχουν αντιληφθεί και παραδεχτεί το μεγαλείο τους.

Σε αυτούς τους λίγους είναι και η εταιρία Heavy Psych Sounds που τους έχει πάρει από το χέρι τα τελευταία δυο χρόνια κυκλοφορώντας το 2015 ένα split album με τους Fatso Jetson, το ολοκληρωμένο “5” πέρυσι (review) κι επιστρέφουν παρέα τώρα με το ΕΡ “Unwound Celluloid Frown”.

Η συνταγή είναι γνωστή. Πετάς σε μια πρέσα όσο πιάσεις Hawkwind και όσο πιάσεις Amun Duul II και τσουπ… Farflung.

Το EP αυτό περιέχει 5 κομμάτια, σε σύνολο 34 λεπτών που σε ταξιδεύουν σε όσους γαλαξίες ψυχεδέλειας προλάβουν και όπως δείχνει και το εξώφυλλο, αλλά και η παραγωγή του, το “Unwound Celluloid Frown” είναι μια φυσική εξέλιξη του “5”, για να μην πω πως φτιάχτηκε από τα απομεινάρια του, ένα έτος αργότερα.

Ξέρουν τι θέλουν να παίξουν εδώ και πολλά χρόνια οι τύποι, αυτό υπηρετούν και δεν δίνουν δεκάρα για το αν ο κόσμος τους θεωρήσει παρωχημένους και ανυποχώρητους.

Είναι οι ήρωες του space rock στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πρέπει να τους μάθεις, αν δεν τους ξέρεις! Μπες στο σκάφος τους και πέτα προς άγνωστο μουσικό πλανήτη!

551

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.