REVERIE: “Wandel”

“Wandel” ονομάζεται η πρώτη δουλειά των Reverie. Ποιοι είναι; Μια παρέα νεαρών γερμανών, οι οποίοι δηλώνουν ότι παίζουν dark rock metal. Θα ήθελαν! Περισσότερο κινούνται σε όχι και τόσο rock μελωδίες, με κυρίαρχο στοιχείο της μουσικής τους το κλασικό πιάνο.

Κάποια κιθαριστικά solos παίζουν αραιά και πού, έτσι για να δικαιολογήσουμε το “metal”.  Τα φωνητικά παρόλ’αυτά, είναι αρκετά καλά αλλά και πάλι οι όποιες doom-dark δυνατότητες έχει ο τραγουδιστής φαίνονται ελάχιστα.  Highlight: η guest συμμετοχή του Michael Rhein (In Extremo) στο “Mond”.

Οι συνθέσεις πανομοιότυπες, σε σημείο που το άλμπουμ κατατάσσεται στην κατηγορία “μονότονο-βαρετό” πριν καν φτάσει στη μέση.  Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ “Schwarze See” και “Ruhmlos” (διαφορετικά από τα υπόλοιπα, χωρίς πιάνο, πιο metal), υπάρχουν ως bonus tracks στην ειδική έκδοση.  Εύλογες απορίες: πόσοι θα αποφασίσουν να αγοράσουν-κατεβάσουν την ειδική έκδοση από μια μπάντα, που μόλις ξεκινάει και το κυριότερο πόσοι θα αντέξουν να ακούσουν τα 11 κομμάτια που προηγούνται;

Πιθανόν το συγκεκριμένο σχήμα να αποκτήσει το κοινό του στη Γερμανία – βοηθάει και ο γερμανικός στίχος.  Εκτός όμως, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σταθούν. Πάντως, δεδομένου ότι τα φωνητικά είναι αρκετά έως πολύ καθαρά, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί από όσους δίνουν εξετάσεις στα γερμανικά για εξάσκηση στο ακουστικό.


423