OLD MAN WIZARD: “Kill Your Servants Quietly”

ALBUM

Είδος: Heavy/ Doom Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021

Νότια Καλιφόρνια σε άμεση ανταπόκριση με Linköping Σουηδίας μόλις σε τρία τέταρτα της ώρας, όσο διαρκεί δηλαδή το τρίτο και δυστυχώς τελευταίο πόνημα των Καλιφορνέζων Old Man Wizard. Σε συνδυασμό με ορισμένες επικλήσεις, κάποιες γητειές και ελάχιστες μαγγανείες να πλαισιώνουν το ηχητικό κομμάτι δημιουργούν ένα ελκυστικό και άκρως αμαρτωλό πακετάκι, με το εικαστικό του πράγματος, φτιάχνοντας μια spooky ατμόσφαιρα.

Με το που πατήσεις το play, από τις πρώτες νότες κι όλας του “Kill Your Servants Quietly” στο τόπο της ακρόασής σου αντιλαμβάνεσαι πως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα “The Sun No Longer Rises”. Τα στοιχεία της φύσης, ως ψυχικές σφραγίδες συνωμοτούν και είναι έτοιμα να εξαπολύσουν την επίθεσή τους, καθώς μαζεύονται και απλώνουν ένα σκοταδιστικό πέπλο στήνοντας ένα μεσαιωνικό σκηνικό τρόμου που ξεκινάει από το San Diego και απλώνεται παντού.

Η μπάντα ανεγείρει έναν ηχητικό οβελίσκο ο οποίος δεν είναι μονολιθικός κατά το σύνηθες, αλλά περικλύει progressive, Heavy, Doom και Pop στοιχεία (που έρχονται σε αντιδιαστολή με τον αντίστοιχο των Ghost) και “στήνουν γέφυρες” για τους απανταχού πιστούς οπαδούς τους ώστε να αφουγκραστούν και να ασπαστούν τη μουσική τους.

Το Καλιφορνέζικο heavy rock τρίο (σε ευρύ πλαίσιο πάντα) έχει ετοιμάσει το magic potion του κατά ομοίωση και όχι εικόνα των Σουηδών Ghost, έχοντας προσθέσει στο τσουκάλι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία του φίλτρου. Μία πρέζα από NWOBHM, ορισμένες σταγόνες από occult θεματολογία, σκόνη από doom και proto metal και μερικές ρίζες από διάφορα φυτά που ευδοκιμούν σε Dark Folk μονοπάτια (χορηγία κάποιου δρυίδη), βασικά και απαραίτητα δηλαδή μουσικά ingredients για τη συνταγή με αρκετή δόση φαντασίας, πειραματισμού και chessiness φυσικά. Τώρα αν έχουν συνάψει και κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι με κάποιο τραγοπόδαρο και δη κερασφόρο επί ανταλλάγματος κανείς δεν ξέρει, αλλά θα κριθεί από την ανταπόκριση εκ του αποτελέσματος.

Λίγες γουλιές πάντως από το μουσικό αυτό φίλτρο είναι αρκετές, αφενός για να αντιληφθείς πως τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται (δεδομένου πως το πνεύμα του Papa Emeritus -σε κάθε του έκφραση αλλά και έκφανση- και τα φαντάσματα των Nameless Ghouls ενσαρκώνονται στους Francis Roberts, Andre Beller, και Kris Calabio, όπως επίσης και αυτά των Devin Townsend και Paul McCarthy) και αφετέρου για να εθιστείς στη μουσική των Old Man Wizard. Για τον λόγο αυτό απολαύστε υπέθυνα και μην πέσετε με το κεφάλι στο τσουκάλι γιατί οι παρενέργειες θα είναι μόνιμες και διαχρονικές, πράγμα βέβαια όχι απαραίτητα κακό.

Η μουσική του “Kill Your Servants Quietly” φέρει ένα βαρύ ηχητικό φορτίο, χωρίς να έχει ακρότητες και εντάσεις, τουναντίον βρίσκεται στο αντίθετο τελειώς άκρο. Οι συνθέσεις και οι thunder pop μελωδίες του δίσκου φέρουν την υπογραφή των Σουηδών και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Πάραυτα όμως ρέουν αβίαστα, είναι ευκολοάκουστες και “γλυκιές” σαν αμαρτία, ενώ τα ρεφρέν είναι αρκετά “πιασάρικα” και, λαϊκιστί, τραγουδιστά.

Το occult heavy rock τρίο γνωρίζει ότι δεν φοράνε όλοι οι ήρωες μάσκες και κάπες. Για τον λόγο αυτό προτάσσει της μουτσούνες των μελών του face to face και ρίχνει τίτλους τέλους ή ταφόπλακα -για να είμαστε στο κατάλληλο mood- “σκοτώνοντας τη μουσική και τους οπαδούς του” με τη μουσική επένδυση που δεν είναι άλλη από “Kill Your Servants Quietly”.

Παρόλα αυτά ας ελπίσουμε να αναθεωρήσουν την ειλλημένη απόφασή τους , ή έστω να τους αναγκάσει κάποιος με μαγικό τρόπο να την πάρουν πίσω, διαφορετικά η κατάσταση θυμίζει Reverend Bizarre και τον τίτλο…So Long Suckers…!!!

Facebook: https://www.facebook.com/Old.Man.Wizard
Bandcamp: https://oldmanwizard.com/album/kill-your-servants-quietly

1015

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...