FALLOCH: "Where Distant Spirits Remain"

Δε ξέρω γιατί συμβαίνει σε εμάς τους Έλληνες, να αγαπάμε και να θέλουμε αρκετοί από εμάς τουλάχιστον, να μετακομίσουμε σε πιο βόρεια κλίματα και χώρες, όπως η πανέμορφη Σκοτία για παράδειγμα!

Μάλιστα μερικά χρόνια πριν, συνάντησα ένα ζευγάρι Σκοτσέζων, οι οποίοι είχαν μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα και συζητώντας, μου επιβεβαίωσαν τη “τρέλα” μας για τη δική τους χώρα!
Τι να πω.. να φταίνε οι ταινίες “Highlander” και “Braveheart”, που μας έκαναν να αναπολήσουμε χαμένες δόξες και μεγαλεία ή τελικά κατά κάποιον τρόπο, να είμαστε δεμένοι με αυτό το νησί; Ας μη ξεχνάμε πως η μισή συλλαβή της ονομασίας Scotland, είναι Ελληνικής προέλευσης και σημαίνει Σκοτάδι-Σκότος-Σκοτία, Scot-land, σκοτεινή γη!

Οι Falloch λοιπόν είναι λάτρεις της δικής τους χώρας και το δείχνουν με τη παρούσα δουλειά τους, η οποία άνετα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως metal/folk soundtrack κατά την επίσκεψη σας στην Υπερβόρεια χώρα, όπως την αναφέρει κι ο Διόδωρος ο Σικελιώτης! Το Where Distant Spirits Remain συγκροτείται από 7 κομμάτια, όλα στα ηχοχρώματα του ατμοσφαιρικού folk metal, άλλοτε βέβαια με πιο γρήγορα ξεσπάσματα και άλλοτε ήρεμα, σαν ρυάκι στην άκρη ενός δάσους! Εννοείται πως ως folk, σου “φτιάχνουν εικόνα”, άμεσα φυσιολατρική και σκοτεινή, όπως επίσης ωραίο είναι και το “αφαιρετικό” εξώφυλλο του δίσκου!

Οι Falloch (το οποίο όνομα τους νομίζω πως είναι ένα τέλειο μέρος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς κάπου στη Σκοτία ή κάποιο ποτάμι…), είναι μια νέα μπάντα, που με τη δουλειά τους αυτή με έκαναν και πέρασα καλά, χωρίς βέβαια να είναι και ο δίσκος της χρονιάς για κανένα λόγο! Είναι όμως μια καλή αρχή και μια καλή προσπάθεια!


404