JOEY JORDISON: Πέθανε σε ηλικία 46 ετών

NEWS

Ο Joey Jordison, πρώην drummer και ιδρυτικό μέλος των Slipknot, απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών. Ο Jordison έπασχε από οξεία εγκάρσια μυελίτιδα — μια σπάνια νευρολογική πάθηση στην οποία ο νωτιαίος μυελός είναι φλεγμονώδης — με συμπτώματα που ξεκινούσαν το 2010.

Τα νέα του τραγικού θανάτου έκανε γνωστά η οικογένεια του εκλιπόντα μέσω δήλωσης της στο FB:


«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο Joey Jordison, ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του στις 26 Ιουλίου 2021. Ήταν 46.
Ο θάνατος του Τζόι μας άφησε με άδειες καρδιές και αισθήματα απερίγραπτης θλίψης. Όσοι γνώριζαν τον Τζόι, καταλάβαιναν το γρήγορο πνεύμα του, την ευγενική προσωπικότητά του, τη γιγαντιαία καρδιά του και την αγάπη του για όλα τα πράγματα της οικογένειας και της μουσικής. Η οικογένεια του Joey ζήτησε από τους φίλους, τους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ανάγκη μας για ιδιωτικότητα και ειρήνη σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Η οικογένεια θα πραγματοποιήσει ιδιωτική κηδεία και ζητά από τα ΜΜΕ και το κοινό να σεβαστούν τις επιθυμίες τους”.

Ο Jordison ήταν μέλος των Slipknot από την ίδρυσή τους το 1995 έως το 2013. Από τα εννέα μέλη, θεωρήθηκε ως το “Νούμερο 1”. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα ο Jordison ίδρυσε τους Scar the Martyr με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα ομώνυμο άλμπουμ το 2013 μέσω της Roadrunner Records. Ίδρυσε επίσης το συγκρότημα που ονομάζεται Vimic και εντάχθηκε προσωρινά στους Ministry το 2018. Αυτή την εποχή ήταν πλήρους απασχόλησης ντράμερ του γαλλικού death metal συγκροτήματος Sinsaenum.

R.I.P. Joey Jordison…

912