MESSIER 13: “Demo 2020”

DEMO

Είδος: Shoegaze / Post rock / Pop
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι σταθεροί αναγνώστες του site γνωρίζουν ότι αν και βαμμένος metaller, μου είναι πάρα πολύ ευχάριστο όταν σκάνε από το πουθενά διάφορα πειραματικά εγχειρήματα τα οποία λειτουργούν σαν “διάλειμμα”.

Ένα από αυτά είναι και αυτό το 3-track demo από τους Messier 13, ένα πενταμελές σχήμα από την Αθήνα οι οποίοι δρουν σε ένα pop / shoegaze / post rock ένλεκτο χώρο.

Χαλαρή chill out μουσική εν γένει βρετανικής τεχνοτροπίας, με ωραία φωνητικά από την Anne Marie της οποίας η φωνή φέρνει λίγο προς την Jude Abbott των Chumbawamba, χαλαρούς ρυθμούς, τρία όμορφα τραγούδια all time / all weather.

Το “Beach Khaos” μου έφερε στο νου από The Cure μέχρι και Vodka Juniors (τις ήρεμες στιγμές τους φυσικά), το “Kevin” ηχεί εντέχνως άτεχνο με επιτηδευμένα δυσαρμονικές κιθάρες και το “Meta-holic” ακολουθεί τα χνάρια των Explosions In The Sky και Sigur Ros. To demo είναι ηχογραφημένο live και παραδόξως ο ήχος είναι αρκετά καλός γι’ αυτό το επίπεδο και μου φέρνει συνειρμικά την αίσθηση ότι ίσως αυτό το σχήμα θα έπρεπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι πλήρως full length και επαγγελματικό. Πρωτόλεια προσπάθεια εντούτοις πολύ καλό το δείγμα.

Bandcamp: https://messier13.bandcamp.com/releases

1023

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.