DIRGE: “Ah Puch”

Καταρχάς, διευκρινίζω ότι αυτοί οι Dirge είναι από την Ινδία, για να μην υπάρξει παρεξήγηση με τα άλλα συγκροτήματα που έχουν το ίδιο όνομα. Παίζουν Doom/Sludge Metal και το “Ah Puch” είναι το ντεμπούτο τους.

Οι Ινδοί, λοιπόν Dirge, είναι επηρεασμένοι από την Αμερικανική σκηνή του Sludge (Eyehategod, Neurosis, Cough), αλλά και από την Ευρωπαϊκή σκηνή του Doom Metal (Paradise Lost, Candlemass).  Τα φωνητικά του τραγουδιστή τους είναι τα σχιστά (πραγματικά ακούγεται σαν να προσπαθεί ο Tabish Khidir να σκίσει το λαρύγγι του σε κάθε στίχο) brutal οπότε μην περιμένετε κάποιο ίχνος μελωδίας από αυτά. Τα πέντε από τα έξι τραγούδια που περιλαμβάνει το “Au Puch” έχουν διάρκεια πάνω από εννιά λεπτά και βασίζονται σε, διαφόρων ρυθμών, βαριά riffs (από τους δύο κιθαρίστες που είναι και οι συνθέτες της μπάντας) που δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα.  Οι στίχοι τους δε, διηγούνται μια ιστορία που έχει σχέση με την αναγέννηση του αρχαίου Θεού του θανάτου των Mayas – Ah Puch – την εποχή του 16ου αιώνα, όταν ο κονκισταδόρ Ερνάν Κορτές κατακτούσε την χερσόνησο Γιουκατάν. 

Ενδιαφέρον concept αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την μουσική τους, η οποία δεν φτάνει ποτέ την ιδιοφυΐα  των συγκροτημάτων από τα οποία έχουν επηρεαστεί οι Dirge. Αν εμπλούτιζαν τον ήχο τους με περισσότερα όργανα ή αν πρόσθεταν και “καθαρά” φωνητικά σίγουρα θα ήταν πιο ενδιαφέρον άκουσμα. Οι συνθέσεις τους είναι μεν σωστές για το είδος τους αλλά τους λείπει αυτό το extra χαρακτηριστικό που θα τους ξεχώριζε από τον σωρό των Sludge συγκροτημάτων που έχουν κατακλύσει την υφήλιο. 

548

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.