BORN OF FIRE: “Anthology”

Σειρά των US power metallers Born Of Fire να μπουν στον κατάλογο της No Remorse records με τις επανακυκλοφορίες, κάτω από τον τίτλο “Anthology” που η εταιρεία έχει υιοθετήσει.

Υλικό στα ηχητικά χνάρια των πρώιμων Queensryche που περιλαμβάνει ένα demo 4 τραγουδιών (1999), το cd τους “Transformation” (2000) καθώς και το ep “Born Of Fire” (2001), όλα τους ψηφιακά επεξεργασμένα. Συνοδευτικά υπάρχει και ένα 16σέλιδο booklet με στίχους, φωτογραφίες και βιογραφικό γραμμένο από την μπάντα.

Ως προς το μουσικό περιεχόμενο, όσοι δεν έχουν ακούσει τους BOF και είναι φίλοι του US metal θα εκπλαγούν ευχάριστα. Όσοι ήδη τους γνωρίζουν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το υλικό τους με ακόμη καλύτερο ήχο σε μια πιο ολοκληρωμένη κυκλοφορία, η οποία (και αυτή) γίνεται σε 500 κόπιες ψηφιακών δίσκων.

Η ανθολογία περιλαμβάνει συνολικά 16 μουσικά κομμάτια. Σήμα κατατεθέν για την μπάντα αποτελούν τα υποδειγματικά (για το είδος) φωνητικά του Jim Davis (o oποίος στο “Transformation” έπαιξε και τις ακουστικές κιθάρες). Δυνατές συνθέσεις με γρήγορα και δυνατά riff σε κομματάρες που καθώς τις ακούς αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να πήγε έτσι άπατη και αυτή η μπάντα. Για να μην σκας λοιπόν και πολύ τα (επίσημα) νέα λένε πως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί και ηχογραφούν νέα δουλειά. Είδωμεν…

468