DOLDREY: “Celestial Deconstruction”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Pulverised Records / Iron Lung Records / Pissed Off! Recs
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Αυγούστου 2022

Οι DOLDREY είναι από τη Σιγκαπούρη και έρχονται να φτύσουν λυσσασμένο πάνκικο death metal στα μούτρα μας με την πρώτη τους full-length κυκλοφορία “Celestial Deconstruction”.

Πρόκειται για νεαρά άτομα που προέρχονται από την hc/punk σκηνή με συμμετοχή σε μπάντες όπως ZODD (να τσεκάρετε το πολύ καλό τους LP που κυκλοφορεί από La Vida Es Un Mus), STILETTO, FLUKE κ.α, και ακριβώς αυτές τις punk καταβολές τους τις ενσωματώνουν τέλεια στο αγνό old-school death metal που τόσο λατρεύουμε. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Η μισή ώρα και τα δέκα κομμάτια του δίσκου είναι μία all-out επίθεση punk ενέργειας και metal δυσωδίας χωρίς να σε αφήνει στιγμή. Το d-beat κυριαρχεί παντού, χωρίς όμως να λείπει το απαραίτητο τούπα-τούπα αλλά και οι πολύ ωραίες beatdown χαρντκορίλες, τα φωνητικά είναι ξερά, γεμάτα μίσος και reverb, και τα riff είναι ισοπεδωτικά, με τον buzzsaw Left Hand Path-worship ήχο της κιθάρας να σου λιώνει τον εγκέφαλο από πώρωση και δύναμη. Πήραμε δηλαδή τους ENTOMBED, τους GRAVE, τους FRAMTID και τους ΗΟΑΧ, τους πετάξαμε στο μπλέντερ, καρυκεύσαμε με έξτρα δόση αλητείας, και εγένετο DOLDREY.

Η παραγωγή είναι ακριβώς αυτή που πρέπει. Και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο, μιας και την έχει αναλάβει ο περιβόητος Will Killingsworth (δεν μπορώ καν να αρχίσω να αναφέρω τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος ως μουσικός και ως παραγωγός – ψαχτείτε οπωσδήποτε). Το artwork επίσης απόλυτα ταιριαστό και κατάλληλο, ασπρόμαυρο και ζοφερό, θυμίζει πρώιμους BOLT THROWER και γενικά φέρει stench/crust αισθητικές ανησυχίες.

Αυτό που κάνουν, λοιπόν, το κάνουν πολύ καλά και δείχνουν να είναι του γνήσια δοσμένοι. Σίγουρα μπορεί να μην εκπλήσσουν, όμως ομολογουμένως έχουν μια φρεσκάδα και κυρίως ενέργεια. Όμως θέλω να σταθώ περισσότερο στο attitude τους, το οποίο θεωρώ ότι είναι κάτι που λείπει από το metal πλέον και συνήθως έρχονται τέτοιες μπάντες (που προέρχονται από την punk σκηνή κατά κύριο λόγο) να το επαναφέρουν κάπως και να μας κάνουν να νιώσουμε πως δεν έχουν τελειώσει όλα ακόμα. Make metal punk again!

Facebook: https://el-gr.facebook.com/pulverisedrecords/
Bandcamp: https://pulverised.bandcamp.com/album/celestial-deconstruction

591

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 46 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.