RΙΒΟΖΥΜΕ: “Presenting the Problem”

Καλώς ήρθατε στο διαστημόπλοιο μας. Σας ευχόμαστε ένα απολαυστικό ταξίδι! Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα την καινούργια δουλειά των Νορβηγών Ribozyme με τίτλο “Presenting the Problem“. Επιβίβαση σε ένα διαστημικό σκάφος και ένα απολαυστικό ταξίδι στο μέλλον.

Alternative, progressive, metal, hard-rock, βάλτε στο μυαλό σας ότι θέλετε. Είναι κρίμα να βάλουμε ταμπέλες σε αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα. Η μουσική των Ribozyme δεν χωράει σε καλούπια. Τόσες εναλλαγές, τόσα συναισθήματα. Καταντάω γραφικός αλλά φαντάζομαι κάπως έτσι θα ακούγονται όλοι όσοι προσπαθούν να χαρακτηρίζουν κάτι το οποίο ανά περιόδους φέρνει τη μουσική που αγαπάμε μερικά βήματα μπροστά.

Με έχει προϊδεάσει ο φίλος και συνεργάτης Στέφανος: “Ωραίο δισκάκι αυτό” μου είχε πει. Στα πρώτα 10 λεπτά ακρόασης το είχα καταλάβει και εγώ αυτό, και τη στιγμή που τελείωσα την ακρόαση του δίσκου συνειδητοποίησα ότι το Presenting the Problem είναι ίσως το πιο “έξυπνο” άλμπουμ που έχω ακούσει τελευταία. Πρόοδος με όλη την σημασία της λέξεως.

Τετριμμένες αναλύσεις είναι περιττές και πιστεύω πως έγινα κατανοητός με αυτά τα λίγα. Εάν όχι τότε παίρνω το κρίμα στο λαιμό μου και σας παροτρύνω ευθέως να προμηθευτείτε τον δίσκο.


484

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.