DEATH MECHANISM: “Twenty First Century”

Υψηλή τεχνική κατάρτιση! Ένας συνδυασμός Voivod και αρχέγονων Kreator και έχεις μια πλήρη εικόνα των Death Mechanism.

Χωρίς να προσφέρουν κάτι το συνταρακτικό, μπορώ να ομολογήσω πως είναι μίλια καλύτεροι σαν μπάντα, από όλον εκείνο τον Ευρωπαϊκό συρφετό της αναβίωσης του 80s thrash metal.

Τρίτο album για τους Ιταλούς Death Mechanism, σε παραγωγή Tommy Veterlii (Coroner), που δίνει μια καθαρότητα στο εγχείρημα και όχι μια επιτηδευμένη βρωμιά. Έχοντας την ωμότητα του thrash metal σαν παντεσπάνι, περιχύνουν από πάνω προοδευτικές μελωδίες με τις κιθάρες να κόβουν τεταρτημόρια και να δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στο σύνολο.

Αυτό το μιξ είναι που σε κρατάει μέχρι το τέλος και δε σε κάνει να βαριέσαι και να θέλεις να φωνάξεις, “σταματήστε πια να προσπαθείτε να γίνετε Kreator”. Από τι στιγμή που ακόμα και οι Kreator έχουν κάνει την εξέλιξη παρατσούκλι τους, δε θεωρώ σωστό όλους τους άλλους να προσπαθούν να κάνουν αυτό που οι Γερμανοί έκαναν πριν 20 ΚΑΙ χρόνια.

Καταλήγοντας, πρέπει να πως αν είσαι από τους φανατίλες, πάρε αυτό και ξέχνα όλα τα άλλα που έχω κάνει τελευταία κριτική, διότι αυτό τουλάχιστον έχει όμορφες ιδέες και μεγαλύτερο μουσικό εύρος.

Κατά τα άλλα, θα έπρεπε να προσπαθούν όλοι στο revival να βάλουν και πιο νέους ήχους στο blender! 

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.