HER SHADOW: “The Ghost Love Chronicles”

ALBUM

Είδος: Dream Pop
Εταιρεία: Svart Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2022

Κολυμπάω χωρίς σωσίβιο σε μια άγνωστη θάλασσα, όμως το νερό είναι το ζεστό που τελικά καταφέρνω να επιπλέω με ευχαρίστηση.

Το “The Ghost Love Chronicles” έφτασε στα χέρια μου γιατί εμπιστεύομαι τυφλά τις κυκλοφορίες της Svart Records που πάντα έχει κάτι όμορφο να προσφέρει, με μεγάλη ηχητική ποικιλία.

Οι Her Shadow προέκυψαν όταν δυο παλιόφιλοι, ο κιθαρίστας Tomi Henttunen (Royal Lips) και ο κημπορντίστας-στιχουργός (Kuolemanlaakso), αν και είχαν διαφορετικά μουσικά backgrounds, βρήκαν κοινό τόπο στον ήχο των Twin Peaks και της Lana Del Ray, έφεραν στην παρέα τους την τραγουδίστρια των Royal Lips, Anna Carolina, με σκοπό να δημιουργήσουν έναν ευχάριστα ερωτικό δίσκο, που με βγάζει τόσο πολύ από το safe zone μου που σχεδόν θα το αποκαλέσω guilty pleasure.

Σχετικά νωρίς κατά τη διάρκεια του album, έρχονται στο νου μου οι Mazzy Star, ίσως φορτωμένοι με αρκετή neo soul αισθητική και οι συνθέσεις του δίσκου είναι low tempo με μεθυστικές μελωδίες που σε αναγκάζουν κάπου κάπου να κλείσεις τα μάτια σου για να νιώσεις καλύτερα τις δονήσεις της μουσικής.

H φωνή της Anna Carolina είναι το συστατικό που κάνει τον δίσκο περισσότερο αρεστό στα ώτα
μου, μοιάζοντας με μια ήπια και λίγο πιο mainstream Björk και κομμάτια σαν το “Devil Inside” και το Moriconne-ικό “Vigilante” θα τραβήξουν τα βλέμματα όπως τράβηξαν το δικό μου. Η παραγωγή είναι υψηλής ποιότητας και αφήνει τη μουσική να υφάνει ονειρικά τοπία, ενώ το mastering υπογράφει ο πολύς Jaime Gomez Arellano (Ghost, Paradise Lost, Opeth) που κάνει ιδανικά τη δουλειά του.

Οι φίλοι του μουσικού ερωτισμού να πέσουν άφοβα με τα μούτρα και να αράξουν σε πολυθρόνα βρέχοντας τα χείλη τους με κάποιο βερμούτ, όσο για τους υπόλοιπους, έχω γράψει τόσα κείμενα, μη χάνετε χρόνο για κάτι που δεν θα ακουμπούσε την σκληρή ροκάδικη/μεταλλική πέτσα επ’ ουδενί.

Παίρνω μια γουλιά από το ποτήρι μου και αφήνω τη σκιά της να με σκεπάσει. Με ενοχλεί άλλωστε το πολύ φως.

Facebook: https://www.facebook.com/HerShadowOfficial/
Instagram: https://www.facebook.com/HerShadowOfficial
Bandcamp: https://hershadowdreampop.bandcamp.com/

394

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.