CARCOLH: “The Life and Works of Death”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Sleeping Church Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Φεβρουαρίου 2021

Μεγαλωμένοι με Γαλλικά και πιάνο;;;;;

Με Γαλλικά σίγουρα, όσο για το πιάνο δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις για τους Γάλλους doom metallers Carcolh, οι οποίοι μας έρχονται από το Bordeaux και το Saint-Nazaire και έχουν στην φαρέτρα τους ήδη τον παρθενικό τους δίσκο “Riding Sons of Saturn”, κάνοντας αίσθηση στο doom κοινό το 2018.

Το “Carcolh” είναι ένα τέρας στην λαϊκή Γαλλική παράδοση και μέσα από το μουσικό πρίσμα των Γάλλων προσπαθούν να του δώσουν “σάρκα και οστά”. Το δεύτερό τους πόνημα “The Life and Works of Death” αποτελείται από 6 κομμάτια αργού και “τίμιου” doom metal, με το μικρότερο να έχει διάρκεια 6 λεπτών (5′ 57″ για την ακρίβεια) και το μεγαλύτερο να κρατάει όσο περίπου και 3 τσιγάρα (10′ και 51″ δηλαδή).

Η μουσική τους απαρτίζεται από συναισθηματικά solos και βαρύγδουπα riffs, που προσδίδουν έναν “σκοτεινό χαρακτήρα” στο ύφος των Γάλλων. Πέρα από αυτό, θα έλεγα ότι συνδυάζουν απόλυτα την doom επικότητα των Bathory με επαρσικά riffs και “march on” μελωδίες, και το λυρικό τους επίπεδο τείνει να πλησιάσει αρκετά τις συνθέσεις και την μελωδικότητα των Solitude Aeturnus, με τα αισθαντικά φωνητικά Sébastien Fanton.

Με την δεύτερή τους δουλειά, οι Carcolh, θεμελιώνουν τις βάσεις τους στο διεθνές doom στερέωμα και βγαίνουν από την “κλίκα” του underground. Από κρυφό διαμάντι, πλέον κοιτάει κατάματα όλους τους “μεγάλους” και κάνουν ένα ακόμα βήμα για την διεθνή αναγνώριση.

Facebook Page: https://www.facebook.com/Carcolh
Bandcamp Page: https://carcolh.bandcamp.com/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCyBdBfaggFfzcuPbc5tPltA

548

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.