Comeback Kid, Above Us the Waves, Soundkrash (11/07/2014) An Club

Ίσως να είμαι επιφυλακτικός με τα καλοκαιρινά live σε κλειστούς χώρους μετά από μία κακή εμπειρία που είχα σε μια εμφάνιση των τόσο προσφιλών Clutch στο Gagarin προ ολίγων χρόνων. Ωστόσο, μπορώ να πω εκ του ασφαλούς ότι το παρόν live ήταν ένα πολύ καλό καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο με την ευχή για μεγαλύτερη προσέλευση.

Ομοίως, αποτέλεσε αποχαιρετιστήριο και για τον frontman των Αθηναίων Soundkrash, δηλώνοντας ότι θα είναι η τελευταία του εμφάνιση με το γκρουπ. Η μπάντα με ένα single στο ενεργητικό της, ένα οπλοστάσιο beatdown hardcore και μια ψιλοαμήχανη εισαγωγή με το κλασικό τραγουδάκι του Baywatch, σίγουρα δεν απέδωσαν τα μάλα, καθώς έδιναν την εντύπωση ότι ήταν αρκετά σφιγμένοι επί σκηνής. Πιστεύω πάντως ότι θα ξεπεράσουν την απώλεια του μέλους και θα επανέλθουν δριμύτεροι.

Συνεχίζουν οι μεταλλοειδείς Above us the Waves, από τη μακρινή μαρτυρική Καβάλα. Σίγουρα με εντυπωσίασε η τεχνική κατάρτιση και το δέσιμο του κουιντέτου, αλλά και ο εξοπλισμός των παιδιών και η άνεσή τους επάνω στη σκηνή. Ωστόσο ένας κούκος (ή τέσσερις τουλάχιστον) δε φέρνει την άνοιξη, εννοώντας ότι τα παιδιά αυτά στερούνται εμπνεύσεως. Το αποκαλούμενο djent ή το υπερμελωδικό metalcore που είθισται να αναπαράγουν συχνότερα τον τελευταίο καιρό οι ελληνικές μπάντες δεν είναι πλέον και το πιο πρωτότυπο πράγμα στον κόσμο.

Και ήρθε η σειρά των headliners, οι οποίοι, όσο γραφικό και αν ακούγεται, είναι ισοπεδωτικοί κάθε φορά που τους βλέπω (για να μην μπω στη διαδικασία να αναφέρω ότι στο soundcheck παίξανε το “Them Bones”). Όπως και να ‘χει, το κουιντέτο των Καναδών, με κάπως ανανεωμένο line-up, σκάει κυριολεκτικά στη σκηνή του An με το φρεσκότατο εισαγωγικό “Die Knowing” από τον ομώνυμο νέο δίσκο (ίσως όχι η καλύτερη κυκλοφορία τους, αλλά…). Οι Andrew Neufeld και Σια συνεχίζουν να σκορπούν τον όλεθρο με κομμάτια όπως το βιογραφικό “GM Vincent and I”, το εναρκτήριο “False Idols Fall” και άλλους (ημι)αστικούς ύμνους. Το σχετικά μικρό, εντούτοις ορκισμένο, κοινό ανταποκρίνεται σε κάθε κίνηση του γκρουπ και κάνει την περιοχή μπροστά από τη σκηνή απαγορευτική για ραμολιμέντα σαν εμένα. Οι Comeback Kid συνεχίζουν με ένα καλά ζυγισμένο σετ που τιμά σχεδόν όλη την πορεία τους εξίσου, προκαλώντας ακατάσχετο stagediving και crowd surfing, ώσπου έρχεται, δυστυχώς, η ώρα που αργά και βασανιστικά ακούγονται τα χαρακτηριστικότατα ακόρντα του uber-hit “Wake Up Dead” και καταλήγουν σε μία εκρηκτική εκτέλεση του τραγουδιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η φάση γάμησε.

Comeback Kid setlist
Die Knowing
GM Vincent and I
False Idols Fall
Losing Sleep
All in a Year
Broadcasting
Talk is Cheap
Do Yourself a Favor
Should Know Better
Step Ahead
Wasted Arrows
Partners in Crime
Lower the Line
Final Goodbye
The Concept Stays
I Depend I Control
Wake the Dead

424