BLACK MAMBA: “Therapillusion”

Γιατί οι Χιώτες πάνε τρεις, τρεις; Τρεις, τρεις καλά τα λέω! Για “Therapillusion” και όχι μόνο, γιατί αλλιώς μαύρο Black Mamba φιδάκι που σας έφαγε!

Λοιπόν, το ότι από το μικρό νησί της Χίου, θα προέκυπτε μια τέτοιου μεγέθους progressive/rock n’ heavy n’ jazz μπάντα, δε το περίμενα! Όχι πως έχω κάτι με το νησί, αλλά τέτοια μουσική θα πίστευε κανείς πως θα την έβρισκε ανάμεσα σε “ψαγμένους” και “τριμμένους” με τη μουσική “παίχτες”, κάποιας πολύβουης και μεγάλης Ευρωπαϊκής πόλης!

Ω ναι! Μιλάμε για υψηλό και δαιδαλώδες επίπεδο παιξίματος και το λέω εγώ που δεν είμαι καθόλου (με εξαιρέσεις) fan του progressive σε οποιαδήποτε μορφή! Αυτό και μόνο πρέπει να κάνει τους απανταχού λάτρεις να τρέξουν και να βρουν με κάθε τρόπο το “Therapillusion”! Και τα δέκα κομμάτια είναι αξιόλογα, άσχετα αν ένας ερασιτέχνης του είδους σαν και του λόγου μου, μπορεί να “χαθεί” σε αυτά!

Οι κύριοι Σταματονικολός Ιγνάτιος (μπάσο), Αγγελαράς Κώστας (τύμπανα) και Φρατζεσκάκης Σταμάτης (κιθάρα), είναι οι Black Mamba και δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει φωνή, γι’ αυτό και μιλάμε για ένα δίσκο καθαρά instrumental.

Δύσκολο ιδιαίτερα δίχως φωνή, καμιά φορά λόγο των μακροσκελών συνθέσεων, όπως είπα “χάνεσαι” λίγο, αλλά πιστεύω με το/τα κατάλληλα breakthrough κομμάτια να φτάσουμε στο σημείο στο μέλλον να μιλάμε για μία πολύ καλή μουσική Ελληνική ανακάλυψη!

Οι οπαδοί τρέξτε, οι υπόλοιποι αξίζει να τους τσεκάρετε, μόνο και μόνο για να γίνετε αυτήκοοι μάρτυρες, του ότι τελικά δε παίζει ρόλο πια το μέρος που ζεις, αλλά το πόσο το θέλεις!

472