WE ARE THE DAMNED: “Doomvirate”

Θέλεις το όνομα; Θέλεις το “ματιασμένο” εξώφυλλο; Δεν ξέρω τελικά τι. Αυτό που πίστευα σίγουρα είναι πως η φάση με αυτούς εδώ τους Πορτογάλους είναι περίεργη. Και τελικά έτσι ήταν.

Οι We Are the Damned, κάτω από την στέγη της Lifeforce Records πλέον, ηχητικά ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στο υποτιμημένο grindcore και σε μια πιο black και death ‘n’ roll κατεύθυνση. Και αυτό είναι που ίσως τελικά μένει από την ακρόαση του τελευταίου τους, τρίτου σε σειρά, άλμπουμ “Doomvirate”. Την πολλοστή ακρόαση βέβαια. Γιατί με την πρώτη δύσκολα θα καταλάβεις τι παίζει εδώ. Δημιουργώντας αυτό το αλλοπρόσαλλα όμορφο υβρίδιο οι We Are the Damned θα προβληματίσουν και θα διχάσουν με αυτά τα βραχνιασμένα brutal, τα black metal riffs, τις ανεβασμένες ταχύτητες και όλα αυτά μαζί με την Napalm Death grind αισθητική να τριβελίζουν τα αυτιά σου. Κομμάτια σαν τα “Ghastly Humans”, “Rain of Spikes” (με το απρόσμενο solo περίπου στη μέση), “The Threshold” και το ιδανικό και άκρως πωρωτικό “Flight of the Phoenix” για κλείσιμο, θα ξεκαθαρίσουν  το όλο σκηνικό και θα σε οδηγήσουν σε μία τελική ιδέα της μουσικής τους. Μην σκαλώσεις αν σου περάσουν ακόμα και οι Motorhead από το μυαλό πάντως.

Ζόρικος δίσκος. Προβλεπόμενες οι αμφιλεγόμενες απόψεις και κριτικές. Όσοι όμως αναγνωρίζουν και μπορούν να συμβιβαστούν με τέτοιους πετυχημένους μουσικούς συνδυασμούς, άνετα μπορούν να δώσουν μια ευκαιρία και να απολαύσουν το αρκετά ικανοποιητικό τελευταίο πόνημα των We Are the Damned.

453