HANGMAΝ’S CHAIR: “A Loner”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Gothic/ Doom Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2021

Από την γαλλική Κρον μας έρχονται οι Hangman’s Chair, μια συνοικία στα νότια του Παρισιού, κοντά στις όχθες του Σηκουάνα. Το ντεμπούτο της μπάντα, “(A Lament for…) The Addicts” κυκλοφόρησε το 2007 και έκτοτε η μπάντα σταθερά αναρριχάται στον μουσικό κισσό που καλύπτει την metal κοινότητα.
Σιγά σιγά, η γοτθίλα (βοηθάει ο καιρός στο Παρίσι ίσως) κυριαρχούσε στον ήχο των Hangman’s Chair σε σημείο τέτοιο που πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή για να παρατηρήσεις τα heavy rock περάσματα στον ήχο τους.

Με την Nuclear Blast πλέον στο πλευρό τους, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ευρύτερο κοινό το έκτο full length album τους, “A Loner”. O τίτλος σε προδιαθέτει για μουσική εσωστρεφή και καταθλιπτική, με το εξώφυλλο να ενισχύει αυτή την αίσθηση.
Ο ήχος τους θα ικανοποιήσει εκείνους που αγαπούν τους Paradise Lost, της όχι άγριας περιόδου τους, και τους Katatonia, ενώ ορισμένες φορές μπορείς να νιώσεις πως βρίσκεσαι είτε στην παρέα των Mastodon, είτε των Deftones, χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω εδώ τον όρο progressive, που τόσο έχουμε ξεχειλώσει πλέον.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη Θλιμμένη Συνοικία (“Banlieue Triste”) και η μουσική των Hangman’s Chair, έχει πάρει την κλίση του περιβάλλοντος χώρου όπου ανήκει. Όλα πάνε κατά διαόλου και έτσι, η εσωστρέφεια που καθρεφτίζεται στο “A loner” είναι σίγουρα συνυφασμένη με την καθημερινόητα των μελών της μπάντας. H stoner/doom ατμόσφαιρα έχει σκουπιστεί κάτω από το γοτθικό χαλάκι και τη θέση της έχουν πάρει post-rock κιθαρισμοί που δένουν απόλυτα με την καταχνιά της συνθετικής ψυχής των Hangman’s Chair.

H πρώτη εμφάνιση των Γάλλων με την εμφάνιση της Nuclear Blast τους δίνει το πάτημα να μπούνε σε ακόμη περισσότερα σπιτικά και να κάνουν ένα ακόμη πιο αποφασιστικό βήμα την επόμενη φορά. Το “A Loner” είναι ένας έντονος δίσκος. Γεμάτος σκόνη, δάκρυα και νοσταλγία. Θα σε κάνει να σκάψεις στο δισκογραφικό σου παρελθόν και να κοιτάξεις με αβεβαιότητα το μέλλον. Άλλωστε, δεν είναι όλα μέλι-γάλα στις ζωές μας. Και η μελαγχολία μέσα στο παιχνίδι είναι.

Κάθισε λοιπόν, στην καρέκλα του κρεμασμένου. Όσο τα πόδια δεν αιωρούνται, θα ακούς!

Facebook: https://www.facebook.com/hangmanschair/
Instagram: https://www.instagram.com/hangmans_chair
Bandcamp: https://hangmanschair.bandcamp.com/

669

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.