THE DRIP: “A Presentation of Gruesome Poetics” EP

Οι The Drip δημιουργήθηκαν από τα μέλη των Mortal Remains, όταν αποφάσισαν να το γυρίσουν από το brutal death στο grindcore.

Έτσι το 2011 το σχήμα κυκλοφόρησε το ομώνυμο EP του, ενώ επανήλθε ένα μόλις χρόνο μετά, με ένα δεύτερο EP (“The Wasteland”), έχοντας νέο κιθαρίστα στις τάξεις του. Φέτος επανέρχονται με άλλο ένα EP, το πρώτο μη-αυτοχρηματοδοτούμενο, με τις ευλογίες της Relapse.

Ε, και όταν έχεις να κάνεις με τη Relapse, ξέρεις a priori πως δε θα ακούσεις κάποια τυχαία σαβούρα. Και όντως, οι The Drip, είναι μια καλή προσθήκη για το roster της αμερικανικής εταιρείας. Βασικά, σε αρπάζουν από το λαιμό, και στον ξεριζώνουν… Και δε σου λένε καν συγγνώμη.

Η μουσική συγγένεια με τους Napalm Death είναι εμφανής και καλοδεχούμενη, ενώ τα στοιχεία Nasum, Rotten Sound κτλ, που αναφέρονται στο δελτίο τύπου, όντως υπάρχουν. Ίσως να ήθελα την παραγωγή πιο ογκώδη και λιγότερο χύμα, αλλά οκ, συμβιβάζομαι.

Έξι grindcore δυναμίτες, μικρής διάρκειας (αυτό έλειπε) που θα γουστάρουν οι fan του είδους. Και μπορεί το “A Presentation of Gruesome Poetics” να μην αποτελεί έναυσμα για να πιείς νερό στο όνομα των The Drip, δίνει όμως σαφή στοιχεία για μια αξιόλογη προσθήκη στο είδος που ενδεχομένως τώρα που βρίσκεται υπό τη σκέπη της Relapse, να απασχολήσει το ανάλογο κοινό στο άμεσο μέλλον.

489

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.