HAWTHORNE HEIGHTS : “The Rain Just Follows Me”

ALBUM

Είδος: Emocore/ Punk Rock
Εταιρία: Pure Noise Records
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Σεπτεμβρίου 2021

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η alternative σκηνή της ευρύτερης hard rock μουσικής πέρασε μια φάση απέραντου συναισθηματισμού. Όλοι θα θυμάστε τις φράντζες που έκρυβαν επιμελώς τα πρόσωπα των εφήβων που βαφτίστηκαν από τα media, emo (εκ του emotional).
Πολλοί μουσικοί λοιπόν τότε, κατάφεραν να συνδυάσουν την αγριάδα ιδιωμάτων σαν το hardcore punk και το punk rock, με την περισσότερο pop μεριά της rock μουσικής προσελκύοντας ένα νέο κοινό και σκηνές ξεπήδησαν σε κάθε γωνιά της Γης.

Μια από τις μπάντες που κέρδισαν τον σεβασμό των ακροατών εκείνη την περίοδο ήταν οι Αμερικανοί Hawthorne Heights. Tο κουαρτέτο από το Ohio παρουσιάζει τώρα, το όγδοο του ολοκληρωμένο πόνημα, με τίτλο “The Rain Just Follows Me” και θα ομολογήσω πως μάλλον, φλώρεψα. Το λέω, γιατί η μουσική που παίζουν όλα αυτά τα χρόνια οι Hawthorne Heights, δεν με έχει αγγίξει, αλλά τουλάχιστον τώρα, δεν με κάνει να χασμουριέμαι.

Από το 2004 και το ντεμπούτο τους “The Silence in black and white” ως τώρα, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, εκτός της εξαιρετικής παραγωγής, την οποία υπογράφει ο βραβευμένος με Grammy Cameron Webb(Alkaline Trio, NOFX, Megadeth). Διάσπαρτα, αλλά λιγοστά, ξεσπάσματα με βαριές κιθάρες και άγρια φωνητικά, ραδιοφωνικές μελωδίες και συνθέσεις με pop δομή που μάλλον έχουν σαν σκοπό την εύκολη χώνεψη από μεριάς ακροατηρίου.

Αν λοιπόν, είσαι του ιδιώματος θα χαρείς με ένα όμορφο album, από μια μπάντα που φαίνεται να είναι σε οίστρο, αν όμως δεν είσαι, θα στρίψεις να φύγεις πολύ πριν τη μέση του δίσκου.
Δεν είμαστε όλοι ρομαντικές ψυχές, τι να κάνουμε!

Official Site: https://hawthorneheights.com/
Facebook: https://www.facebook.com/HawthorneHeights
Twitter: https://twitter.com/hawthornehgts
Instagram: https://www.instagram.com/hawthorneheights
Bandcamp: https://hawthorneheights.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/126FigDBtqwS2YsOYMTPQe

557

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.